2020-07-08
見朋友去麵麵食,食完個個都話好食,今晚我就去試下。一坐落,未點餐,已經奉上精緻兩杯仔花膠濃魚湯,魚湯係奶白色,味道鮮甜,好清,無乜油,又無魚腥味。安格斯牛肉漬定食配魚烏冬($148)~呢個定食好豐富,我分為:前菜有秋葵椰菜配胡麻醬,好開胃,好fresh,最愛食秋葵;小食係卜卜魚脆,好脆口;湯就係花膠濃魚湯,飲大碗d係飲到有花膠味的;主菜當然係安格斯牛肉,牛肉薄切,配以洋蔥菇類炒,嫩夠牛味,洋蔥清甜易入口。配魚鳥冬食用,魚烏冬係有50%魚肉,比起平時食的烏冬,有咬口。最後我認定沙律上的哈蜜瓜係甜品,所以圓滿了這份定食。極上魚宴料理配魚麵($95)~配餸有魚皮菜肉餃子,墨魚春卷,魚肉春卷,鮮蝦同魚蛋。魚皮菜肉餃子個皮好煙韌好好食,墨魚春卷都好彈牙,魚肉春卷夠脆口,鮮蝦爽口,魚蛋有魚味夠彈牙,每樣配材都好好味,至於個魚麵就係我最推介,魚麵有70%魚肉,麵條幼細,咬落去好爽口,好彈牙,配埋魚湯,真係無得頂👍跟餐飲品有凍檸檬茶走甜($+3),同凍海鹽焦糖咖啡($+13)都幾好飲。咁多朋友仔都黎麵麵食,都真係無介紹錯,下次可以試埋佢其他小食。