2022-09-25
之前係Apm成日聞到陣陣咖啡香都會望下呢間Blooms ☕️ 但一直都無時間去坐低慢慢嘆一杯咖啡,今日經過合和大廈,竟然見到佢既身影匿埋咗係BMW入面🚙見有時間終於有機會坐低慢慢享受😎。🐒HOUSE BLEND(FOREST)12oz 💰$72(Iced)店員好細心咁講解左幾款佢地自己既Hand Drip House Blend brand, 我同男朋友都學識左好多原來唔同產地既豆係有佢地特有當地既風味🌴所以經過唔同既配搭同Roast level就會有唔同既層次同味道🐿我地2個都係中意啲偏中度烘焙同Nutty既豆,所以就係8款唔同既House blend當中揀左呢款Forest🌳係當中最濃既豆店員會係調配後送到我地面前再作輕輕briefing,之後就會同我地一齊飲,成個體驗唔會有壓迫感,反而係好和諧好舒服,好似同朋友相處一樣👭🏻。🐒LATTE w/ Oat milk 12oz💰$42奶方面除左有full cream外,當然有soy milk, oat milk, skimmed milk等options,而飲落都好smooth同個尾韻都非常memorable🌞Good morning a
🐒LATTE w/ Oat milk 12oz💰$42
奶方面除左有full cream外,當然有soy milk, oat milk, skimmed milk等options,而飲落都好smooth同個尾韻都非常memorable🌞Good morning activated💆🏻♀️