2024-05-14 4 views
中環被譽為美酒天堂,點解咁講除咗酒類種類多之外、Cocktail嘅種類亦都好多、包括店舖有自己嘅獨家Cocktail出面係冇!酒吧餐廳就最好又可以飲酒又可以食嘢!再加上我哋今次唔食太飽,主要都係傾吓偈relax下!今次主要都係叫小食!叫一個主菜,兩個人都已經食到好飽嚕!首先開始叫咗兩杯Cocktail先:RUBY:由草莓🍓雕製成嘅草莓花嘅草莓花再配合草莓沙冰口味非常之清新、咁落去唔算好甜!酒精濃度剛好!VOLCANO:由香鮮百香果製成、味道酸酸甜甜再配合vokda,口感自然!當然唔少得佢哋嘅招牌雞翼、送酒簡直係一流!再加上佢雞翼唔辣、但係食落去味道好有層次!另外truffle bikini黑松露芝士飛碟,呢個真係值得讚好好食之餘,黑松露味道超突出!芝士溶得啱啱好、真係超鍾意呢一個菜式!最後我哋叫咗個豬安、餐廳好貼心幫我哋切開晒肉質好彈滑鮮嫩、再加上有瘦嘅脂肪肉,亦都有肥脂肪肉、所以食落去味道唔會好乾澀!Nuevo tapas bar香港文華里8號榮華大廈B座地下N舖

首先開始叫咗兩杯Cocktail先:

Nuevo tapas bar