2021-12-16
見咁多媽媽好評呢間親子餐廳👨👩👧👦,今日襯去港島區影聖誕野就去試下😋😋。👶🏻👶🏻阿仔全程開心笑,仲試咗人生嘅第一次整野食🥣,👨🏻👩🏻睇到心都甜哂❤️餐廳佈置好開揚,中間有棵樹🌲,打卡一流📸。近門口🚪位置有一系列廂房,如果較細BB 👶🏻想要清靜嘅空間,或幾個BB 👶🏻想自成一閣就啱哂❗️遊戲區有小韆鞦、砌了間房仔嘅大型積木、故事書📚、汽車🚗玩具、搖搖馬🐴、大滑梯🎢。玩具同遊戲區都好乾淨👍🏻👍🏻任玩👍🏻👍🏻最特殊嘅地方係連初生👶🏻👶🏻嘅搖籃、暖奶機消毒機都有,仲有小兒睡床😱😱第一次見有親子主題地方連初生嬰兒都設想周到👩🏻🍼午餐約百幾蚊,平時呢個價錢包埋任玩真係抵✅。👨🏻見到已經有聖誕大餐🍽就心心眼,於是就開始聖誕大餐之路〰️🔔聖誕限定節日套餐 (大人版)$398-458❄️意大利菜湯用上雜菜加蕃茄的雜菜湯,微甜很開胃。❄️意式煙三文魚多士配蕃茄及芝士有2塊煙三文魚,加上芝士鹹香十足,蕃茄水潤夠juicy, 好清新。❄️主菜四選一,我選了安格斯肉眼扒拌時令蔬菜配雜菌汁塊牛扒大過兩隻手掌,拎上枱時我地嘩嘩聲,阿仔又跟住嘩嘩聲😂牛扒嫩滑柔軟,最重要是肉眼所以好有肉味,加上磨菇汁,提升了牛扒嘅美味。配
🔔聖誕限定節日套餐 (大人版)$398-458
❄️意大利菜湯
用上雜菜加蕃茄的雜菜湯,微甜很開胃。
❄️意式煙三文魚多士配蕃茄及芝士
❄️主菜四選一,我選了安格斯肉眼扒拌時令蔬菜配雜菌汁
塊牛扒大過兩隻手掌,拎上枱時我地嘩嘩聲,阿仔又跟住嘩嘩聲😂
牛扒嫩滑柔軟,最重要是肉眼所以好有肉味,加上磨菇汁,提升了牛扒嘅美味。配菜用火箭菜,絕不馬虎。
❄️精選節日蛋糕
❄️咖啡或茶
🔔聖誕限定節日套餐 (兒童版)$198
❄️主菜五選一,選了DIY pizza 🍕
♥️強力推介DIY pizza 🍕 👶🏻👶🏻阿仔整果時開心到笑唔停口😆😆仲好欣賞自己整嘅pizza 🍕 食唔停🤗
Pizza 有多款配料選擇,可以自選4款。之後侍應會拿來餅底和相應配料,任阿仔自己玩完再交回廚房烤焗。雖然阿仔下配料不均勻,慶幸廚師沒有加工,原汁原味焗好就拿過來,我可以親手試試阿仔第一次整嘅野食。
芝士和蕃茄醬嘅份量好足夠,所以個pizza 好好食,煙肉都沒焗得過火,阿仔都好易咬開,加上粟米甜甜地又脆卜卜。餅底比較厚,但我都明白太薄的話,小朋友會拿不起,最後阿仔都食足大半個。
❄️Santa Mocktail 🍹
有蘋果汁或橙汁選,第一次飲果汁嘅阿仔,表示十分滿意。
❄️DIY cupcake 🧁
又係阿仔笑不停嘅時間,阿仔先把士多啤梨果醬塗上蛋糕上,再將糖果放上蛋糕。看著小手一粒粒把糖果放上蛋糕,然後阿仔興奮到登直全個人,做阿媽嘅真係好開心。最後阿仔試一啖蛋糕,好開心佢不喜歡果醬,阿媽可以把蛋糕吃了🥳 蛋糕比較甜,好香牛油味,夠濕潤不鬆散,軟硬適中,不會過硬,其實都很適合小朋友吃。
❄️跟聖誕老人合照🎅🏻
小朋友餐還包括與聖誕老人合照,可以在門口影張即影即有,加上自己相機影幾張都可以,是阿仔第一次同聖誕老人合照呢!
❄️DIY gift set 🎁
聖誕老人仲派禮物比小朋友,感受到濃濃聖誕氣氛☺️真係好期待聖誕節呀☺️