2023-01-23
一家三口去科學園行吓,個仔見到咁大隻金蛋覺得好驚奇,見到個噴水池又五光十色又大讚好靚,小朋友思想真係好開心!肚餓搵嘢食,睇到呢間有咁多小童遊樂設施,個仔都已經行咗入去!第一樣玩嘅就係佢最鍾意嘅蘋果棋,不過呢個大型嘅高過佢!“白酒香草煮青口配蒜蓉包”青口含豐富omega3,拍得住三文魚,用白酒同香草煮都幾好味,,份量都多,夠4個人食都唔覺少!另外配嘅蒜蓉包都焗得剛剛好冇苦味!“意式燒走地雞”外皮燒得幾香,肉質嫩滑,配菜有矮瓜車厘番茄等等都燒得好味!“意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵”呢個Carbonara算係做得出色,因為唔好食嘅話,我家大少絕對唔會食哂,哈哈!“Meraviglia Homemade Cheese Cake”呢個自家製特色芝士餅,口感綿綿,濃濃芝士味,配上朱古力雪糕,又係大少唔會錯過嘅食物!總結呢間餐廳食物唔錯,小朋友又有地方玩,行完海濱過嚟可以補充一吓!