2022-08-07 1337 views
而家自己一個都可以坐喺屋企慢慢嘆自己燒嘅外賣炭燒肉喇😍網上見到天后新開咗間外賣炭燒日式便當🍱呢個新設計嘅便當好食又好玩,燒完食完又唔洗洗碗,真係好方便🥰客人去到店鋪可自行喺凍櫃揀好牛肉,店員就會幫你入盒比你拎走😊一個便當已有齊燒肉用嘅迷你燒烤爐,木炭,火柴,迷你木夾,醬汁,同一包用黎淋熄火種用嘅水,非常貼心周到☺️打開便當盒會見到盒上印有QR Code,條片有真人示範使用方法,拆開d包裝紙,用火柴燃起木炭就可以開始燒/玩了😺牛肉有三款比你揀,我地最想試嘅牛小排去到已經無貨了🙈就試咗另外兩款:美國安格斯牛五花便當燒 ($88) & 美國安格斯下肩胛翼板便當燒 ($110) 🥩 一盒大概有8至10片肉,兩款都好新鮮,牛味濃郁❤️相比之下我地都較鍾意下肩胛翼板,食落肉質較嫩滑而且大片,食得較滿足😋每盒便當仲包括大量珍珠飯🍚牛油炒野菜,同味噌海帶豆腐湯,配菜方面可選擇泡菜或海苔沙拉玉子燒2件 (+$2),我地仲另外加咗兩隻溫泉蛋 (跟餐+$6)🍳全部味道都唔錯😃建議燒完嘅肉可先點惹味嘅醬汁再點溫泉蛋先食,味道會加倍昇華😻成個過程好玩又好食,但可能技巧問題,我地用咗唔少時間點炭開爐😆而且大概25-3

美國安格斯牛五花便當燒
美國安格斯下肩胛翼板便當燒

成個過程好玩又好食,但可能技巧問題,我地用咗唔少時間點炭開爐😆而且大概25-30分鐘就熄咗🙈所以建議可以嘅話燒快d,如果唔係就要開屋企個爐黎燒了👻爐嘅熱力足夠,加上食物質數唔錯,鍾意新奇刺激嘅朋友仔不防一試🙆🏻‍♀️
2022-07-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
美國安格斯牛五花便當燒
美國安格斯下肩胛翼板便當燒