2015-01-30
我本身對連鎖餐廳無咩好感,不過起門口見到有扒据就行左入去試試 唔入由自可一入領左野 ,入到黎隋便行入去坐,點左個牛扒餐包湯同飲品。大約十分鐘過後黎左牛扒但係餐湯同包都未黎,到我正在開始食牛扒就黎餐湯同包,上菜既次序亂晒,唔緊要都係小事,紅湯(羅宋湯)得個辣字少菜無肉,湯入面無左好多一小片碎辣椒同黑椒粒,唔飲得辣唔建議叫呢個湯飲(可叫白湯=忌廉湯),正當我想拎牛油放入面包之際,撕開包牛油攪錯 原來已經係比人用過,入面無晒牛油只係有比人刮過既痕跡,我當然叫待應換過包牛油比我。到我吃牛扒既時候,一切好紅,我諗得3成熟左右,而我自己又不太愛吃咁生加上點餐時待應該沒問我幾成熟,唯有照去馬吃,以前都食過3成熟通常都好林有口感,但呢塊3成熟既牛真係"un"又生,可以煮到咁生又咁UN佢都算係首屈一指,唔知佢係貪快煎兩煎就算定係塊扒本身質素問題 。我對呢個招牌暫時都唔會再去吃第二次
都唔會再去吃第二次
羅宋湯