2017-03-09 913 views
尼日去左紅磡開會,咁自不然同同事係尼附近食埋lunch。12點左右,紅磡食肆周圍都係人,所以我地要不停行,不停搵食肆。結果,行左大約15分鐘,我地就俾尼間叫Go Inside & Friend 嘅食店吸引住。 因為佢啲檯櫈全部都係用油彩畫嘅,充滿童真感。入到去之後,我先至知間野原來係支持聾啞人士嘅社企餐廳。班穿住黑衫嘅侍應雖然唔識聽,唔識講;不過佢地都好用心睇我地嘅口型。我好耐都無見過咁認真,咁好笑容嘅侍應。我最後order左一份香煎雞排配紅酒汁,另加$5配多份意粉。成個set lunch 只需要$60幾蚊,但個餐一啲都唔求奇。雞排好滑,個外皮煎得岩岩好,而啲粗薯塊就非常香口唔油膩。配菜清爽好開胃。食完個lunch,我完全體會到,成間舖上下嘅真誠。我地得閒,真係要多支持尼啲良心社企。

2017-02-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$61 (Lunch)
  • 香煎雞排配紅酒汁