平時好少係呢頭食野, 今日時間要趕西鐵,入咗i黎屏欣苑個街市揾食,估唔到呢間食店d野好食之餘, 老闆好熱情服務,而家個個都彈香港食物同服務價錢都輸俾國內的時候, 其實香港仲有好用心的小食店,食物好, 服務好, 呢種温暖都係香港獨有,希望呢間小店多d人幫襯!兩個小朋友食 海南雞油飯 豬頸肉紫菜飯(呢個不得不讚,係小朋友至愛的紫菜飯😆)雞好滑,好食過好多間海南雞,炸豬頸肉碎上,方便食, 又好香口! 仲有送左個椰子湯,好滋潤好好味, 飲到底見到粒紅棗👍🏻用心煲小插曲:我幫小朋友叫左杯少冰少甜的檸茶,但小朋友覺得好苦飲唔到, 我厚顏無恥地問一問老闆吾唔吾以加返少少糖漿, 估唔到佢好細心倒左少少茶先再加返糖漿! 👍🏻 好有人情味!

兩個小朋友食 海南雞油飯
豬頸肉紫菜飯(呢個不得不讚,係小朋友至愛的紫菜飯😆)

雞好滑
,好食過好多間海南雞,炸豬頸肉碎上
,方便食, 又好香口!

太好味,就黎清晒先記得影相😆
2024-06-08
$55 (Lunch)
太好味,就黎清晒先記得影相😆