數日前放假打算到museum of art 逛逛聽聞過呢間韓國麵包店的大名, 加上上網發覺朝早十點K11 musea 開咗舖的餐廳唔多,於是揀咗呢間舖食個早餐位置有點難找,原來要喺B2 food court 對出再行少少路一入去就有位好有禮貌嘅韓國女職員,用英文同我打招呼呢間舖最出名的係佢嘅豐富餡料, 材料配搭亦好新鮮,而且成份organic在陳列櫃每款包上面都有照片,show 俾大家睇裏面嘅餡料係點樣嘅,十分到位我揀咗佢地招牌艾草年糕方包如果堂食的話,佢會幫你叮熱,記得襯熱食呀!年糕叮完拉絲嘅狀態真係好好食。 麪包軟綿綿,再配上紅豆/ 紅莓/ 粟子, 酸酸甜甜, 又有多層口感,值得推介麵包好食之餘,最窩心係職員的服務唔知係咪見我得一個人,而且麪包加上年糕食落其實好飽肚,女職員幫我切開麵包後,將半個麵包幫我叮熱俾我堂食,另一半幫我放入膠袋紮好,等我可以帶返屋企食同家人分享而且有見疫情緣故, 堂食連埋即棄手套奉上,可見佢地細心程度落單時我問多咗句: do you have any coffee?女職員表示沒有,我沒有再多問怎料上麵包時,佢奉上了一小杯即沖咖啡‘ This is my ow
數日前放假打算到museum of art 逛逛

一入去就有位好有禮貌嘅韓國女職員,用英文同我打招呼
我揀咗佢地招牌艾草年糕方包

麵包好食之餘,最窩心係職員的服務
而且有見疫情緣故, 堂食連埋即棄手套奉上,可見佢地細心程度
女職員表示沒有,我沒有再多問
怎料上麵包時,佢奉上了一小杯即沖咖啡
‘ This is my own coffee, I share with you’
聽完有d 唔好意思, 但真係暖上心頭

今次食到有人情味又有質素的有心麵包店
真係好值得推介,令我用咗咁多年openrice,第一次食評
最後希望大家唔好好似我咁盲中中問有冇coffee,等女職員可以好好享受佢杯咖啡