2018-12-02
忍唔住要再黎多次!茶木呢期做小丸子主題,相信好多人都收到風。上星期去完銅鑼灣世貿分店食完,感覺非常良好!但因為每間分店都有唔同嘅限定菜式,好似世貿分店就係「小玉南瓜魔法」同「小丸子熱香餅」。今次一早做定功課,就係要試吓MegaBox分店限定嘅沙茶大蔥牛小排同小丸子吐司禮物盒!嚟到MegaBox,真係不得不講下依度嘅環境同裝修,雖然有部份人會認為Megabox頗隔涉,但我卻認為依度係拍拖勝地,地方夠大之餘食完仲可以去行宜家傢俬,係星期六日嘅好去處。茶木就係G/F, 樓底極高,座位又夠寬敞,俾人感覺好舒服。 打開餐牌,梗係要叫呢度分店嘅限定菜式啦。小丸子鰻魚番茄肉燥飯- 依個其實上次已經試過,佢個醬汁勁好味,又夠濃,配埋熱辣辣嘅燒鰻魚,非常正!沙茶大蔥牛小排 - 牛仔骨整得好淋好入味,啲京蔥爆得好香,食落有啲辣辣地,好惹味。小丸子吐司禮物盒 - 大家有去過茶木,都一定會對佢哋嘅甜品或者吐司好有信心,呢個都唔例外!為我哋今晚嘅晚餐添上一個完美嘅句號。