2017-09-14
是晚我俩同表哥两公婆一齊食晚飯,我地約左系佢地屋企附近,表哥話呢間野吾錯,我地梗信佢啦😁我地7點未夠來到,餐廳已經坐滿曬食客,好彩表哥已訂位,我地好快入座😁餐牌上有好多款式供應,揀左一輪後終於揀左👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻話梅醉豬手🐽店員一送上時就聞到一陣日本梅酒既香味,食落質地好爽口彈牙,而且好入味,都有5,6件,$38來講好抵食😋👍🏻蒜香牛仔粒感覺炒得好夠鑊氣,又系未食就先聞到香味😆 好豐富既蒜蓉爆得好香,啱曬我呢個鍾意多蒜蓉既人😁洋蔥爽口特別紫洋蔥,主角牛肉粒都好軟腍,一d都吾韌,而且仲有牛味呢個菜配飯一流👍🏻杞子豬潤浸菜芯菜心軟硬度啱我食,我好怕食d好生既菜心,因為好難咬,但呢個啱啱好😊豬潤都幾新鮮,個浸湯都有味,我裝左半碗來飲🙈。野菌自家豆腐呢個豆腐好特別,廚師於制作時於豆漿面篏入海苔絲,食落時帶出海苔味,頓時豐富左味蕾😍😋 小女從來未食過的,而且佢個豆腐質感有d似玉子,下次來呢個要再食。豉油皇海蝦蝦都幾大隻,蝦殼炸過之後變得薄左軟左,部份蝦殻我𡁻𡁻下覺幾香口順便食埋🙈😆蝦肉彈牙,醬汁幾惹味得來帶甜,食完一隻仲想食多隻。冰鎮咕嚕骨呢個壓軸登場,送上時好驚喜,賣相好靚,色彩又豐富,小女我
餐牌上有好多款式供應,揀左一輪後終於揀左👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
話梅醉豬手🐽
呢個菜配飯一流👍🏻
杞子豬潤浸菜芯
豬潤都幾新鮮,個浸湯都有味,我裝左半碗來飲🙈。
野菌自家豆腐
豉油皇海蝦
蝦肉彈牙,醬汁幾惹味得來帶甜,食完一隻仲想食多隻。
冰鎮咕嚕骨
呢個壓軸登場,送上時好驚喜,賣相好靚,色彩又豐富,小女我又未食過冰鎮咕嚕骨😝
每塊骨d汁掛得好均勻,食落外面冰冰涼,以為整塊都會系凍架啦,點知咬落入面仲有少少熱的,而且外面好脆,一食下時另我聯想起冰糖葫蘆😂
入面既肉質又吾韌喎,個醬汁甜甜地,好好味,我都食左5,6件🙈