2024-10-13
兩位小姐作為Kuromi迷,點可以唔去最近大熱嘅PHI X KUROMI 主題店打卡兼食 KUROMI 餐點!喺中環嘅Kuromi 主題旗艦店,店內嘅牆壁、Menu 同食物都係用Kuromi 同 Baku 嘅設計,超可愛,小粉絲們超級興奮🤩 當然仲要叫齊 Kuromi 特色Menu 嘅餐點啦!🌟 Kuromi邀你共享精緻意大利飯以紫薯汁造成嘅紫色意大利飯,砌成Kuromi 頭像,配上嫩滑嘅荔枝豚肉卷及香濃醬汁,夾埋意大利飯好好味!旁邊有粉紅色嘅醃蕎,酸酸甜甜又脆口,特別開胃,仲有沙律菜作伴碟,又靚又好味😋🌟 與Baku共享全日早餐可愛Baku熱香餅,配上半生熟太陽蛋及煎到脆脆嘅香腸及煙肉,唔少得煙三文魚、炒菇及沙律菜,最後以茄子作點綴!呢份全日早餐啱哂我口味,仲非常豐富!🌟 Kuromi 藍莓希臘乳酪梳乎厘PHI皇牌梳乎厘結合可愛Kuromi,用上鬆軟的梳乎清新藍莓及希臘乳酪造成Kuromi的樣貌,放上鬆軟嘅梳乎厘上,睇得又食得,配埋堅果、藍莓醬、藍莓粒,清新美味!🌟 Kuromi 藍莓無花果沙冰飲品有小朋友都喜歡嘅沙冰,味道係酸酸甜甜嘅藍莓同無花果香味,入面有埋果肉,清爽又消暑!🌟
🌟 Kuromi邀你共享精緻意大利飯
🌟 與Baku共享全日早餐
🌟 Kuromi 藍莓希臘乳酪梳乎厘
🌟 Kuromi 藍莓無花果沙冰
🌟 PHI X Kuromi 紫薯咖啡
入口有淡淡嘅紫薯味,估唔到跟咖啡好夾,層次分明!仲有靚靚嘅 Kuromi 杯墊跟埋架!