2023-01-06 263 views
大埔有條隱世美食街就係運頭街!😍除咗有串燒,仲有「一鳴」系列嘅日本嘢🥳雖然話「隱世」,但係廣福道巴士站落車行1分鐘就到,其實好方便🤪今日就決定去「一鳴丼食堂」試吓佢嘅刺身飯!雖然舖頭細細,但係裝修非常整潔,同埋空間感都好足夠!侍應仲好細心😌見我哋冬天拎住啲大褸主動比位置我擺衫😉七點去到未算好多人,但過多15分鐘之後陸陸續續好多人嚟食。點餐紙係好靚嘅手繪風😍,即刻令人食慾為之一振,唔知揀咩好添!終於揀好啦!上菜都冇令我失望😆🔥四重火焰盛 $138四款都係我鍾意嘅魚生,覺得最出色係蟹柳同埋帶子!蟹柳比出邊食嘅更加多汁,同埋有海水味!🌊而帶子就非常之鮮甜,但係又唔會太過油膩!上面嘅溫泉蛋黃都好驚喜🥰流心程度剛好!好食!🐟鮭火山 $118都係同點餐紙畫嘅一樣,除咗有三文魚,仲有青瓜同埋玉子做配襯,上面仲有拖羅蓉!三文魚非常新鮮鮮甜😍唯一建議三文魚如果係切片,而唔係「角切」就會更加有滿足感!😆為咗錦上添花✨我哋仲嗌咗「活赤貝」同埋「油甘魚」。油甘魚油感足夠,活赤貝就非常爽口,讚!

雖然舖頭細細,但係裝修非常整潔,同埋空間感都好足夠!

侍應仲好細心😌見我哋冬天拎住啲大褸主動比位置我擺衫😉

七點去到未算好多人,但過多15分鐘之後陸陸續續好多人嚟食。

終於揀好啦!上菜都冇令我失望😆

🔥四重火焰盛 $138

🐟鮭火山 $118

為咗錦上添花✨我哋仲嗌咗「活赤貝」同埋「油甘魚」。

油甘魚油感足夠,活赤貝就非常爽口,讚!