2010-02-01 15 views
自從喺墨西哥食過當地嘅食物後念念不忘,返到香港一直都想搵 D 純正、唔係 tex-mex 嘅墨西哥菜,奈何搵極都搵唔到,貴價嗰 D 都唔係嗰隻味... 有一日上網有人話有間墨西哥食店開咗,梗係即刻去試啦!真係估唔到,一間價錢唔貴嘅食店,食到嘅墨西哥菜係我喺香港食過最好味,最正宗嘅!位置:地鐵站步行五分鐘,方便環境:好有墨西哥感覺,牆上嘅佈置係傳統墨西哥帽,國旗同掛飾,仲有一個細細嘅 piñata 添呀,不過嗰度好當風,冬天去好凍,因為佢地用紙碟,所以食到最尾都幾 "leh hea"。食店仔,無凳坐,全企位,如果繁忙時間去應該會有 D 逼食物:正!好味,正宗(聽講個廚師係墨西哥人),雖然無任落嘅 salsa 或者 guacamole (要加錢),但係一個 plain taco al pastor 都好好味,我無落 salsa 都得飲品:有墨西哥地道飲品 jamaica 同 horchata,我鍾意 horchata,飲落有米味,好似一隻甜品但係我講唔出咩名價廉物美無加一,所以自己跟返墨西哥慣例俾貼士。未試過墨西哥菜嘅平平地試吓都好,食過正宗墨西哥菜嘅就快 D 去喇,一食就知我講咩

位置:地鐵站步行五分鐘,方便

2010-01-31
$60 (Dinner)
  • Taco al pastor
  • horchata