2017-06-19 349 views
好難得終於約到兩個老友去京林屋食甜品,入到去,我地坐左去張大圓枱度,因為好想食甜品啊!所以一次過嗌左好多件,黎到果陣,對面望住我地D甜品係咁黎,雖然食得滋味,不過唔係幾好意思添~抹茶蕨餅$88呢個蕨餅係一定一定要食既甜品,蕨餅既質地係極似許留山既小丸子,「煙煙un un」咁,再加埋綠茶粉同糖漿,就好似外苦、內甜既朱古力咁好食,強烈建議一定要食!特濃焙茶雪山$98呢個焙茶雪山都係我既非忽!一黎,呢個雪山真係十分多;二黎,佢提供左一個甜甜地又濃既焙茶俾我地淋落雪山度,而被淋左既果一部分「雪」係有好濃既茶味。你意想不到既係佢呢一舊焙茶味雪糕唔單止只有甜味,而係焙茶味都好濃!本人都推薦呢個!林屋抹茶芭菲$88芭菲杯同字治金時差不多。最上面嘅抹茶雪糕有濃濃的綠茶味,不苦澀,中層是綠茶啫喱,下層就係小丸子和紅豆,每一層都好好味!抹茶芝士蛋糕$88朋友好鍾意芝士,係一個芝士控,佢都覺得個蛋糕幾正!芝士味唔會蓋過抹茶,抹茶又唔會搶到芝士味!值得一試!抹茶沙冰雪糕$58又係抹茶雪糕啦!真係食極都覺得好好味! 雪糕下面嘅係抹茶沙冰,本身以為會好甜,點知個味道啱啱好!但我哋開始食到個人有D凍…抹茶啫喱雪糕$
好難得終於約到兩個老友去京林屋食甜品
入到去,我地坐左去張大圓枱度,
因為好想食甜品啊!所以一次過嗌左好多件,
黎到果陣,對面望住我地D甜品係咁黎,
雖然食得滋味,不過唔係幾好意思添~

抹茶蕨餅$88

特濃焙茶雪山$98

林屋抹茶芭菲$88

抹茶芝士蛋糕$88

抹茶沙冰雪糕$58

抹茶啫喱雪糕$58
呢度嘅抹茶雪糕真係好正,入口果一下超軟滑,但係又不失抹茶味,最緊要既係!!真係唔係好甜架咋!岩哂D成日覺得雪糕好Heavy既女仔!

凍玫瑰蘋果煎茶$42
呢一杯茶係無乜甜味既,但係佢成個味覺十分有趣,你會係慢慢咁飲到茶味、玫瑰味、蘋果味,我覺得呢種茶配甜品一流!食左咁多甜野,杯野飲仲係甜既就真係唔知要做幾耐運動啦!