2020-06-06
尖沙咀一帶真係超多美食,所以約朋友就經常嚟到尖沙咀食晚飯。今日我個friend帶咗我過嚟呢一間叫Shine嘅餐廳,食物好好味!餐廳嘅環境係偏向暗嘅,都好有風格,環境都幾舒服,因為啲位都好闊落。見到個drink menu上面有得揀Bailey’s嘅朱古力就超級驚喜!諗都唔諗就即刻決定要飲嘢食方面,我就叫咗個南瓜汁意大利菠菜雲吞,再加一個蕃茄芝士焗薯皮,而朋友就叫咗個帶子明太子三文魚籽意粉首先嚟嘅係焗薯皮,賣相真係勁吸引!一睇就知道一定好好味!結果果然冇失望,呢個焗薯皮嘅外面做得啱啱好,食到薯仔嘅質感同時又有啲脆口,但係又唔會話好熱氣,真係好正!滿足感會高過食薯條!另外呢個上面仲有啲好多汁嘅蕃茄芝士醬,啲茄汁酸度啱啱好,好開胃,芝士又可以拉絲,成個口感都超正!好好味。之後到意大利雲吞,見到嗰下都幾驚訝,因為份量都唔多,不過都好彩,因為我食完薯皮其實已經有少少飽,同埋其實意大利雲吞望落好少,但係其實食落都唔會覺得好少,重點係佢真係超好味!啲南瓜汁嘅味道同菠菜雲吞放埋一齊係勁好嘅配搭!鹹鹹地甜甜地咁樣,勁好味!而且意大利雲吞嘅口感又好有咬口,總之就勁好味。朋友個意粉我都試咗啖,啲三文魚子好鮮甜
朋友個意粉我都試咗啖,啲三文魚子好鮮甜,個帶子超多肉,感覺好足料,面嘅醬汁都做得好惹味,睇嚟呢度嘅意粉都係好出色!
食完咁多嘢,真係超級飽啊!超滿足嘅一餐