難得去到尖沙咀食野又吾係同酒友,當然想試下其他野,今次我地選了間日本料理,見到openrice食評吾錯就試下,點知絕對中伏….去到待應話只可坐1.5小時,沒問題啦,入到去似日本居酒屋感覺(這間店是由日本名古屋來香港的,話東京都有幾十間分店,我都吾知點開出黎)。因地庫關係沒有網上而又沒有wifi都由佢,佢主打夢幻雞翼(係日本拿獎所以一定會叫),飲品連水或茶都沒有,要比$28左右才有烏龍茶之類,最後我地再叫左幾款食品和2杯酒,最後…唉…佢桌上有一張教點食雞翼,都幾有日本特色,都滿有希望等個雞翼黎。點知黎到….夢幻雞翼5隻$48:細隻又乾身,勁多味粉,肉又吾多又冇雞味。好似食緊柴皮咁,都吾知為何可以拿獎。炸牛蒡條$38:係成餐最好味食品,炸得香口但吾多油,牛蒡炸完都吾乾仲有牛蒡味道同質感。送啤酒一流。泡菜火煱$68:上桌見到好靚下,有泡菜,豆腐,4片豬肉,少少菜。諗住可以飲下泡菜湯,點知….酸都入吾到口,冇泡菜味,又咸。超失望!~最好味係豆腐和菜,豬肉硬又冇味,食左一半已經吾想食,味精勁多。鰻魚雞蛋卷$78:鰻魚好細粒又冇味,雞蛋整得太老吾滑身。一拿起2舊已經分離左,好明顯係蛋煮得老左先放鰻
夢幻雞翼5隻
炸牛蒡條
泡菜火煱
鰻魚雞蛋卷$78:鰻魚好細粒又冇味,雞蛋整得太老吾滑身。一拿起2舊已經分離左,好明顯係蛋煮得老左先放鰻魚再卷,根本痴吾到為一舊。佢有醬汁選擇,但醬汁味道不多,係最冇味精的一樣食品。
鰻魚雞蛋卷
酒品:威士忌梳打($50)太淡,冇味道。另外男人叫左山琦($118)正常味道,但偏細杯。

坐了個多小時離開,其實吾太飽但已經吾想再食,但每人都要$220,吾抵,仲要返到去勁飲水,好明顯味道偏多。
2015-09-06
$220 (Dinner)
炸牛蒡條