2020-03-15
為食閨密係約出黎之前提議左好幾間~~特別係呢間佢備註*呢間包好食仲要係黃店,咁仲洗問即deal! 雖然對於我呢個新界人黎講,北角真係好好好遠,但懲罰嘅事,一定唔可以手軟第一次去跟google map,我都幾肯定大家都好易盪失路! 事關被我問路嘅保安叔叔都表示日日都有人問架啦~ 原來正如openrice所講B4出口先係正解..唔好信google..Anyway, 好彩閨密book左枱,真係好full! 店員都係著波衫~~正~~佢地都好細心介紹下menu, 提我地Dessert要提早order make sure有得食! 睇黎會係好特別咁wor首先黎有跟餐嘅garlic bread同truffle cream soup 想講個包好好食啊係熱辣辣,皮脆內fluffy架...個湯係會比想像淡啲,可能佢聞落太香,但以餐湯黎講係ok架!我杯熱茶黎啦~~店員細心提我可以feel free too refill 都好香啊杯茶~淡淡地,岩晒我陣間解膩。閨蜜杯sunshine,外觀唔錯,但佢話飲落一般,我估係冇咩驚喜啦~然後,鵝肝多士黎啦~閨蜜話必點,認真,真係好食! 個包唔洗講啦,岩岩已經surpris
然後,鵝肝多士黎啦~閨蜜話必點,認真,真係好食! 個包唔洗講啦,岩岩已經surprise左,塊鵝肝係juicy架
係夜媽媽打緊食評嘅呢一刻,我真係好掛住佢啊! 好香口! 但好似略嫌炸耐左少少,同埋鍾意粗薯條嘅我當然想佢再粗返啲就好開心啦!
呢個蒜香銀魚蜆肉扁意粉我地都好鍾意! 啲蜆BB好漲卜卜,冇沙,好味啊!
份煙三文魚火箭菜薄餅一定要趁熱食,哈哈,當時我地兩個女仔嘅呢張枱真係擺滿晒野,店員又好細心提我地,趁熱啊個pizza真係! 好好好,即試! 相信黑色嘅竹炭(?)底係佢地嘅特色。芝士好足,好滿意煙三文魚夠大塊
你睇,係拉絲啊!
最後藍莓輕乳酪作結上面嘅pepe女太cute啦 個cake仔會係比想像細啲..可能果陣對佢期待過高,冇覺得個cake太特別,可能下次試佢其他朱古力嘅~~
會再黎懲罰你架! 山長水遠都係咁話!