2024-05-08
我諗起碼有大半年冇黎過,心血來潮,想過黎食壽司。舖頭比較細,十零個位,啱啱坐滿咗,喺門口等咗2,3個字都冇所謂,仍然會有D期望,我記得以前黎食,質素唔錯,所以有一牌經常黎食。入坐,點少少野,試下先,有員工在開心吹水,都冇所謂嘅,最緊要黎果D野好食。我入坐之後,人開始少咗,但都係等咗一陣,可能師傅地要做外賣。終於食物來了,看來只是中規中矩,細細件,味追正常嘅,但發現D壽司飯嘅飯粒比較細粒,而且較硬,影響咗口感。最後黎一個手卷,D紫菜係包住舊飯,好似春卷形狀,反而咁樣D飯比較"軟熟",呢個有少少海膽嘅手卷,係我最滿意。同埋我坐喺度寫食評,佢地冇趕我走,因為呢一浸,堂食客少了。普普通通嘅一頓飯,可能只係成自己期望高咗,又或者真係礙於成本上漲,好似冇特別加過價,咁只有喺食材嘅質量方面將就一下。
舖頭比較細,十零個位,啱啱坐滿咗,喺門口等咗2,3個字
同埋我坐喺度寫食評,佢地冇趕我走,因為呢一浸,堂食客少了。