2014-05-12 2523 views
轉眼已經几個月冇黎了,..有少少掛住蘇老闆 ,今日專程約左粉絲黎食齋~坐落好似一切冇變,,唯一變了就是少了蘇老闆的笑容粉絲第一次黎~緊係要比佢落單,食佢想食的餸菜啦~!我不會多加意見~上枱啦~有少少令我感到意外~!!感覺冇左過去的精緻粉絲叫左兩碟菜,佢話係兩個菜名好唔同冇圖睇,所以衡量唔到~,結果來了兩碟差不多的炒時菜, 部份菜炒得有點過火, 太淋了, 不爽,亦沒有名字形容得那麼特別五柳仙斑 – 芋頭本身好淋好棉好香芋頭味,外層炸得好夠火候~上枱即使係淋左酸汁, 切落去仲可以聽到脆到十十聲~!!之後仲有甜品送,今日係芋頭糕同芝麻糕,我覺得兩隻糕點本身質地過硬~幸好芝麻糕有好香的芝麻味可以補償過硬的缺點~芋頭糕就麻麻地~!傾下講下唔經唔覺都坐左兩個鐘, 期間一直都座無虛席,,隔離枱的客人走了又來,雖然係咁,服務員都冇借機清我地枱同示意趕我地走~我真係好中意呢種寫意的感覺
坐落好似一切冇變,,唯一變了就是少了蘇老闆的笑容
上枱啦~有少少令我感到意外~!!感覺冇左過去的精緻
亦沒有名字形容得那麼特別
上枱即使係淋左酸汁, 切落去仲可以聽到脆到十十聲~!!
2014-01-03
$100 (Dinner)