2020-02-10
之前食開銅鑼灣分店 一路都覺得好好食 介紹朋友試直到轉到沙田工作 一試呢間分店第一次已經失望 因我完全不能接受芫茜味道 一而再再而三提waiter走芫茜 結果米線上枱已見到有芫茜 同waiter前後反映兩次 第一次就咁畢走 第二次重新煮過 都係同一碗 所以我依然食到有芫茜味 可能趕收工 我都算 當一次失誤到今日第二次來 叫左紅豆冰 一來無乜奶味 好淡 再食紅豆係酸 同waiter講完 道歉都無聲 淨係問我轉唔轉其他野飲(明顯紅豆擺左好耐無新貨 咁就收人$22)然後人類總要犯同樣錯誤 難怪我碗米線等左咁耐 原來又係忘記走芫茜 就咁畢走再煮過就以為無左浸味 但由於我真係太討厭芫茜 所以食得出 我朋友個碗完全無芫茜味 所以唔會存在可能烚米線/配料都落左芫茜先有芫茜味總括可能只係加盟店/沙田分店細無人做品質監控 呢間分店一定無下次!