2023-04-25 127 views
今日family day,帶埋父母出街食飯,佢地食唔慣鬼佬野,咁就帶左佢地黎「靠得住」食中餐入面環境好光猛,地方又夠闊落,坐得好舒服,而且格局裝飾都好中式野食價錢唔算貴,反而平過又舒服過酒樓,menu亦整得勁靚,圖文並茂鹽焗雞,肉質嫩滑好夠味,中意濃味啲既仲附上左沙茶醬,半隻份量都唔少,我地四個人食好夠分酸菜魚,呢到用左原條䱽魚,唔同平時食開個啲一片片切到好碎,配料好足,特別係啲豆卜索晒味勁好食客家釀豆腐,下面放左蠟燭keep住溫度,好細心食落好重黃豆味,唔會太咸北菇紅炆豬肉,個人覺得成餐最正係呢道菜豬肉半肥瘦,炆得又淋又入味,淨係聞都聞到勁香,差啲連啲汁都想飲埋用黎送飯一流!粉絲雜菜煲,食完咁多濃味野要飲返啲清既湯,入面加左好多海鮮,令成個湯勁鮮甜豬潤粥,可以話好食過好多粥鋪粥煲到好綿,調味得岩岩好少少咸,唔會好似白粥咁無味要自己加胡椒粉,豬潤好粉一啲都唔硬,亦無腥味,高質!配埋油炸鬼食無得彈!

客家釀豆腐,下面放左蠟燭keep住溫度,好細心
食落好重黃豆味,唔會太咸

北菇紅炆豬肉,個人覺得成餐最正係呢道菜
用黎送飯一流!

豬潤粥,可以話好食過好多粥鋪