2018-07-01
印象中長輩未試過外面食火鍋,當然要揀一間好架啦,於是就來到呢一間尚鮮火鍋海鮮料理一試。一上到去,店鋪不算大,但難得地清靜舒服,我地一家被安排到卡位,自成一閣,每set卡位又有部電視,可以一邊食一邊傾下電視經。一黎首先混醬! 侍應送上醬料盤,所以配料應有盡有,亦都整齊企理,呢 d 小 detail 可以見到店鋪對客人既重視同態度。二人海皇套餐,剩係湯底己經係重頭戲,有龍蝦、大蝦、大蜆、聖子及元貝,個湯滾一滾後,侍應叫我地先飲一飲湯,好好好好味,遲 d 落完火鍋料後再飲真係不得了。Prime頂級牛頸脊,脂肪分佈得好靚,牛肉味充足! 讚!蟹皇餃真係超級好味,一咬 d 汁多到呢... 加埋個湯底,剩係呢樣己經值得再來幫襯了!桂花蚌及珊瑚蚌分量足夠,又夠爽口,好新鮮。最後加埋日本葛絲同菜,份量岩岩好。加點一客小食:百花釀油條,外面脆內面軟,好有趣既口感。最後值得一讚既係店員服務態度真係好好,好有耐心解釋,亦不時過來問有無需要同收走食完既碗碟。
Prime頂級牛頸脊,脂肪分佈得好靚,牛肉味充足! 讚!
桂花蚌及珊瑚蚌分量足夠,又夠爽口,好新鮮。
最後加埋日本葛絲同菜,份量岩岩好。
加點一客小食:百花釀油條,外面脆內面軟,好有趣既口感。