2021-02-22
襯住仲有得WFH ,lunch time就book 屋企附近既呢間韓燒試下平日下午1點左右,望落客人都算多,因為book左位所以唔洗等就入得飲品櫃可能人手唔夠,飲品fill唔滿,但汽水、果汁、茶等罐裝飲品等種類都有頭輪先食左啲海鮮,呢間餐廳用手機自己落單,海鮮種類以午市$178加一呢個價錢黎講都好豐富,有蠔、扇貝、魷魚、帶子、海蝦、青口等等。質素方面,個蠔我比佢好高分,鮮甜唔腥而且都好大隻,食完再加單,兩個人差唔多食左一打;扇貝、帶子等都唔錯,不過扇貝好快就賣哂,想再加單都冇。肉類方面,豬牛羊雞都齊,種類花多眼亂,牛小排、牛柳粒、牛五花、牛舌、豬頸肉、豬五花、雞脾肉、雞柳肉、香草羊肉等等,黎到我都唔識分,不過整體黎講d肉都新鮮,就算擺左一陣都唔見有好多血水出;特別個豬頸肉同牛五花值得一讚,豬頸肉爽彈得黎又唔會太油膩,牛五花入口淋滑,肥瘦適中,個人認為牛五花同豬頸肉係最出色既兩款肉類。除左燒烤外,本身佢都有好多熟食提供,睇番以前d食評例如炸雞、熱食、甜品等今日都見唔到,同埋生既食物例如蔬菜都要自己用手機落單。店員入座前都同我地講因為疫情關係,熟食都唔會以自助形式提供,都係以手機落單,所以
除左燒烤外,本身佢都有好多熟食提供,睇番以前d食評例如炸雞、熱食、甜品等今日都見唔到,同埋生既食物例如蔬菜都要自己用手機落單。店員入座前都同我地講因為疫情關係,熟食都唔會以自助形式提供,都係以手機落單,所以食物種類都少左好多,手可以落單既都得番炸雞、餃子、湯等等。但餃子質素都絕不馬夫,外皮炸都香脆,入面既餡都好飽滿,美中不足既係後加單既炸雞漏左單冇黎,但我地都有d飽所以都冇再追單。
埋單兩個人連加一$356,以午市燒烤有咁多海鮮揀,同埋d肉類都好新鮮黎講,呢個價錢絕對超值,希望下次再食嗰陣可以試多d今次食唔到既野。