2024-06-23 188 views
星期六冇嘢做,諗住搵間靚靚哋嘅cafe食吓。上OpenRice見到呢間啲甜點好似都幾好所以就揀咗佢。當日下午2點幾先上去OpenRice訂枱都可以訂到3點。兩個人準時去到餐廳,餐廳內好多吉枱,大半以上都係吉嘅,唔明點解店員係都要安排門口張枱俾我哋,仲同我哋講用餐時間得80分鐘,我見佢張訂位紙都無幾多訂座,真係要安排埋啲咁嘅位俾我哋,同咁想我哋快啲走咩?心諗如果嘢食好食都算。結果用QR code一掃Menu,呢樣又冇嗰樣又冇。明明經OpenRice訂座話泰式奶茶牛角窩夫可以有半價,但佢竟然係售罄。正常下午茶時間,客人會叫窩夫之類嘅甜點係正常不過,但佢竟然多款甜點都售罄。你又要限人用餐時間,咁即係你覺得自己好多客啦,咁點解備料備得咁少呢?完全不能理解…睇到個Menu咁,再加埋門口開開合合俾啲風吹下吹下已經無咩心情,但我又真係肚餓,咁就嗌最簡單嘅主食就算喇,嘢飲都唔想嗌,唔想俾佢賺多我一蚊。叫咗一個大蝦手拆蟹肉意大利粉同帶子蝦籽意大利飯。意粉食唔出有蟹肉味,cream sauce唔滑,松露味又冇乜,未至於好難食,但我覺得其他普通西餐廳煮得好食過佢。個意大利飯,明明見到蝦籽,但食落又係冇乜蝦籽

叫咗一個大蝦手拆蟹肉意大利粉同帶子蝦籽意大利飯。意粉食唔出有蟹肉味,cream sauce唔滑,松露味又冇乜,未至於好難食,但我覺得其他普通西餐廳煮得好食過佢。個意大利飯,明明見到蝦籽,但食落又係冇乜蝦籽味,嗰兩粒煎帶子已經係最好食。最得人驚嘅係,無論意粉定係意大利飯,食到底都係充滿油,講真我真係食咁多西餐都未試過見到有咁嘅情況,真係唔知佢到底點樣可以煮成咁。

餐廳嘅裝修還可以嘅,但係食物就真係不敢恭維,絕對唔會有下次,下次去隔離食華嫂應該冇咁嬲。

有圖有真相,大家自己睇。
2024-06-22
$147 (Tea)