2019-12-21
之前朋友推介話圓方有一間餐廳個景觀幾靚,而且啲嘢幾好食,咁我就同男朋友嚟試一試。夜晚環境好靚,好有氣氛,而家呢個天氣,就算坐喺露天地方都有暖氣,裏面嘅一樓更加係落地玻璃睇到出面景觀。餐牌嘅選擇都好多,而且有啲套餐選擇就適合懶人使用。我哋唔想諗就揀咗一個4 Course dinner$498,包一款前菜,一個湯,一個主菜同埋一款甜品。蘿蔔蘋果濃湯味道比較鬼佬口味,因為佢係配搭左少少酸味,我就覺得未算太啱我口味,可能我太local都係鍾意啲甜味重啲嘅湯。慢煮西班牙八爪魚都好得意,個質感同平時食嗰啲唔同,好似比較林小小,佢側邊仲有啲生果,火箭菜同埋紅菜頭蓉,個配搭幾新奇但係都幾好食。紅酒慢煮牛肉及朱古力醬慢煮牛肉份量好多,質感比較林,而且非常入味,紅酒同朱古力個配搭有趣但都很美味,旁邊就有啲薯蓉,蘿蔔及烤南瓜,整體味道都幾match。椰香布朗尼配岩鹽焦糖醬及Movenpick雲呢拿雪糕都好正,幾款味道嘅配搭係非常之好,我都建議如果套餐揀甜品或者單點甜品都可以試吓呢個!我哋仲加咗兩款其他配菜,包括巴馬臣芝士薯條$68忌廉菠菜$68 芝士薯條好香呀,口感仲好香脆!另外忌廉菠菜分量十足,上面仲有啲
餐牌嘅選擇都好多,而且有啲套餐選擇就適合懶人使用。
我哋仲加咗兩款其他配菜,包括
巴馬臣芝士薯條$68
忌廉菠菜$68
芝士薯條好香呀,口感仲好香脆!另外忌廉菠菜分量十足,上面仲有啲芝士,用咗落去令到口味更豐富濃郁。
因為今日揸車過嚟,所以就唔飲啲酒精嘅嘢啦,基本mocktail其實都幾吸引,而且性價比都幾高!
MccSorley‘s Fruit Fizz Apple$45
MccSorley‘s Fruit Fizz Strawberry$45
賣相都唔錯,如果係小朋友或者揸車嘅人士都可以揀下呢度啲d mocktail。