2021-11-12 36 views
去咗中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖嘅燒烤堂,去食我最喜歡嘅菜式 — 串燒,我覺得所有串燒愛好者都絕對要來幫襯下!詳情如下。首先,食物種類非常多,而且有好多上等嘅食材,例如元貝、鮑魚、鵝肝等等。味道款式亦非常多!第一碟到咗嘅係鹽燒秋葵,一來想有啲蔬菜伴串燒,二來佢哋嘅秋葵都非常新鮮。第二碟分別係汁燒豚肉金菇卷、海苔黑豚肉鵪鶉蛋,同埋鹽燒豚肉露筍卷。個人重點推介海苔黑豚肉鵪鶉蛋!配上沙律醬,超級好味,最緊要趁熱食!第三碟,登登登登,主角登場!鹽燒A4宮崎和牛串!真係超!級!好!食!香口得來啲和牛脂肪入口即溶,食過包你難忘。最後壓軸出場嘅,就係焦糖青蘋果鵝肝多士,我可以話,完全冇諗過咁好食!亦絕對係我食過最好食嘅鵝肝之一,正如圖片所見,外表已經非常新鮮,煎得非常好,再加上佢嘅青蘋果非常足料,焦糖嘅配搭亦都好好,真係非常非常好食!總結而言,鍾意食串燒嘅你,絕對不容錯過呢間燒烤堂。

總結而言,鍾意食串燒嘅你,絕對不容錯過呢間燒烤堂。