2014-06-30 413 views
和朋友行完葵蔥廣場, 去新都會睇下有咩食, 朋友想食D香口野提議試下嚐越,未食過甘就試下。 入到去環境好逼,D冷氣仲好唔夠, 不過我唔太理環境,D野好食價錢合理最緊要,打開MENU, 我有冇眼花, 條春卷四十四蚊2條,叫四條就八十八蚊,我望下隔離叫左2條春卷, 1條個SIZE只係中指甘長,剪開一半,竟然要22蚊1條,會唔會貴得過左火位,喱條春卷係最普通果種, 入面都係蘿蔔,粉絲木耳果隻,唔係有什麼蝦,蟹,我覺得唔係食唔起, 但係唔值得,所以唔會叫。   尋覓下其他野食 ,最後叫左牛肉湯河,網蝦,牛油雞翼 ,牛肉湯河合格,網蝦炸到全部有黑屎,勁油   ,牛油雞翼我會提議佢改名,完全冇牛油味,又硬,我阿媽仲炸得好過佢,成餐最好係杯青檸梳打,調得唔太甜,不過喱間唔會再黎。
2014-06-28
Celebration