2019-12-09
呢排都想發掘好多有特色而且又好食嘅餐廳,因為呢啲良心小店實在好值得被人賞識。佢地未必有大集團咁多資源去做宣傳,但係起好多細節上面都好有心去做,所以好值得我地去支持!今次黎到呢間就係用飛機做主題嘅餐廳,外觀同埋入面啲座位都好明顯係用左飛機嘅concept, 仲要好像真!用黎打卡可能真係呃倒人上左飛機去旅行呀hehehe今日叫左個business class dinner set, $598加一,有齊頭盤湯沙律主菜餐飲同甜品首先係一大盤嘅煙三文魚caesar salad,個汁應該係自己調過,唔係出面食倒嘅味,仲有好多好香啲煙肉粒點綴,口感好豐富頭盤我地揀左蟹餅切開之後見倒全部都係蟹肉,唔係假野,係真係啖啖蟹肉啊!我地揀左一碗廚師手工湯,一碗黑松露湯。松露湯好濃厚好香,而且味道自然,唔會好攻主菜我地揀左牛小扒。呢道菜簡直係一絕!唔洗點汁都好好味。佢地落左足夠嘅salt and pepper, 燒得好香,而且舊牛本身靚,好有牛肉味,啖啖驚喜呀!!呢個係虎蝦龍蝦汁意粉,個汁好厚好creamy,但唔會滯。佢都係啲好自然嘅味,一食就知唔係用現成嘅汁。好有心去做!呢個係跟餐嘅朱古力蛋糕,加$48可以轉
頭盤我地揀左蟹餅
切開之後見倒全部都係蟹肉,唔係假野,係真係啖啖蟹肉啊!
呢個係跟餐嘅朱古力蛋糕,加$48可以轉做其他甜品,但我地冇轉。擺盤係有心思,食完都有滿足感
最後嘅餐茶都冇令人失望,西餐廳沖倒濃濃嘅凍檸茶,都係有功夫㗎!
最後,都想大家多多支持小店,香港人一齊努力!