2022-10-24 819 views
上星期四同朋友仔去試吓新嘢佢有唔同價錢,初頭諗住得90分鐘咁短時間好揀咁貴價錢啦!點知帶位就落咀頭話$218最平價錢好多嘢都唔包嘅…講講吓又揀咗$298入坐前就要揀定湯底,醉雞同椰子湯都各自要加$18⋯⋯我訂座時,對方問我一人一鍋完係一個大鍋!咁有一人一鍋就自然會咁揀!攞位時,帶位話係我要求一人一鍋明明係佢一早俾我揀帶位話一個大鍋係卡位會坐得舒服好多!其實第一次食,佢講咩咪咩囉啲牛肉個樣都幾靚嘅!尤其係第一轉嗰啲封門柳唔知點解有啲蛋漿,可能滑啲卦呢個係鹽水雞,認真失敗!完全唔係嗰回事蚵仔煎,得個漿!得一兩粒蠔仔!都係唔靠譜花膠好厚,但都好硬蜆仔幾大粒!好鮮!但美中不足有少少沙之後嚟嘅封門柳,啲肉好暗好黑台式火鍋點少得鴨血丫!但唔做點解佢穿唒窿醉雞係好硬冇味嘅甜品有愛玉同仙草,都係偏甜呢類茶只有一個味!白桃烏龍!選擇好少甜品,要社交平台讚好先送一杯H字頭雪糕雪櫃任食嗰啲就係完全唔吸引嘅雪條$298食90分鐘趕頭趕命,完全覺得好唔抵!食物質素又好一般
上星期四同朋友仔去試吓新嘢
佢有唔同價錢,初頭諗住得90分鐘咁短時間

明明係佢一早俾我揀

啲牛肉個樣都幾靚嘅!尤其係第一轉嗰啲

封門柳唔知點解有啲蛋漿,可能滑啲卦

呢個係鹽水雞,認真失敗!完全唔係嗰回事

蚵仔煎,得個漿!得一兩粒蠔仔!都係唔靠譜

花膠好厚,但都好硬

蜆仔幾大粒!好鮮!但美中不足有少少沙

之後嚟嘅封門柳,啲肉好暗好黑

台式火鍋點少得鴨血丫!但唔做點解佢穿唒窿

醉雞係好硬冇味嘅

甜品有愛玉同仙草,都係偏甜

呢類茶只有一個味!白桃烏龍!選擇好少

甜品,要社交平台讚好先送一杯H字頭雪糕

雪櫃任食嗰啲就係完全唔吸引嘅雪條