2024-11-17 90 views
絕對自費一行3人打最平個100mins 任食,選擇唔係好多,但係都算新鮮,特別欣賞佢哋嘅醬料區,有成10幾款任意調教👍🏼👍🏼👍🏼打邊爐嘅肉質素,比我預期中好,有機會再會去食!坐卡位打邊爐都好舒服,因為可能晏晝去平日嚟嘅,唔係好多人,就更加舒服!服務員的態度及服務都很好,經常幫我哋收起啲碟,仲好主動幫我哋加湯,仲有幫我哋影相添,如果而家香港地嚟講,呢啲服務算好唔錯㗎啦,埋單三個人都只係$620 ,值得一試㗎!
2024-11-12
$206 (Lunch)
  • 牛肉,甜品
2024-09-02 1793 views
第一次來吃火鍋,正是奧運時期,香港選手奪金,餐廳做優惠,每4位送一碟和牛及每人一杯生啤!和牛真係好多油脂! 切得薄薄不會太濟佢個麻辣魚皮都好好食!好爽口!我忍不住叫了4 round!睇相覺得佢啲食物選擇都好多,怕吃不完,我就和朋友選了中位價,可以吃海鮮沙白,結果都非常滿足特別一提是甜品多款,我點了椰果紅豆芋圓,芋圓都煙煙韌韌,同一般糖水舖的沒有分別,而且個碗好舊中式!夠打卡able!

和牛真係好多油脂! 切得薄薄不會太濟

佢個麻辣魚皮都好好食!好爽口!我忍不住叫了4 round!

2024-08-29 2744 views
即興去打邊爐!!去山見叫左lv3既餐佢lv3既餐已經有月見封門柳😍封門柳肉味好濃其他打邊爐既肉質素都非常好台灣小食都好多款選擇佢既蚵仔煎都好好食好有台灣既味道
即興去打邊爐!!
去山見叫左lv3既餐
2024-08-27
Type of Meal
Dinner
2024-08-25 2241 views
本身見裝修幾得意好有台灣特色但最後中曬伏好耐未食過咁難食既火鍋最主要係牛肉一夾就碎曬仲要冇咩牛味。麻辣湯底都唔香,似啲普通湯包開出來其他小食都味道普普通通實在講唔出佢優點唔會再食哩間嘢事隔兩週都忍唔住上來鞭佢屍
本身見裝修幾得意
好有台灣特色
但最後中曬伏
好耐未食過咁難食既火鍋
最主要係牛肉一夾就碎曬仲要冇咩牛味。
麻辣湯底都唔香,似啲普通湯包開出來
其他小食都味道普普通通

實在講唔出佢優點
唔會再食哩間嘢
事隔兩週都忍唔住上來鞭佢屍
60分鐘半自助午餐放題,湯底25分鐘後才到。入座後15分鐘,看見較遲入座嘅隔離枱,已經食緊同款湯鍋,向店員查詢後,再過10分鐘,店員見我黑面,然後再有兩位店員前後腳嚟問⋯係咪仲差湯底未上(🤯廢話!你無眼睇嘅)最後店員送上湯底,說可以延長用膳時間,但有冇諗過我有冇時間繼續食呢!皇恩浩蕩~ 延長了12分鐘,但我要趕返工,無福消受。湯底在入座後40分鐘終於第一次滾起⋯店員低效率不專業不推薦!食物尚可但火鍋店選擇多,不必到這浪費時間。

湯底在入座後40分鐘終於第一次滾起⋯

店員低效率不專業不推薦!食物尚可
火鍋店選擇多,不必到這浪費時間。
相一張,純粹證明我真係有食過麻辣湯底鹹過海水鹹到腎虧鹹到PK無藥可救嘅鹹,食D咩都係嗰浸鹹味,麻辣湯底可以整得咁差都係一種本事番茄湯底真係一山還有一山高,一湯比一湯難食嗰種死人罐頭番茄湯味(有ABCD字母通粉嗰隻)加大量茄膏,真係搞唔掂。------------------------------食物肉,大家最多叫Lv3好啦,都係一般貨色,衰過牛X人。其實全部野都一般貨色,冇話邊樣野好過出面D放題,差過就有------------------------------PS 間鋪頭一入到去,就叫大家可以填地址寫明信片,佢會寄coupon去大家屋企,唔知佢見倒我嗰評價,會唔會寄刀片黎呢(如果我有填嘅話)
相一張,純粹證明我真係有食過

麻辣湯底

鹹過海水

鹹到腎虧

鹹到PK

番茄湯底

真係一山還有一山高,一湯比一湯難食

食物

肉,大家最多叫Lv3好啦,都係一般貨色,衰過牛X人。

其實全部野都一般貨色,冇話邊樣野好過出面D放題,差過就有

2024-07-08 1803 views
五個朋友生日聚餐,叫了兩個鍋,一個是台灣麻辣鍋,另一個是花雕雞煲,兩個煲都有各自的風味,很濃味很好味,食物質素也很好。最後埋單+1每人大約$300有找,食品質素很好,令人驚喜的是不但有火鍋了,更有不少台灣特色的炸物,小吃,選擇多口感豐富。。但最令我們驚訝的並非美味的食物,而是優質的服務,他們不收切餅費之餘,還專門專人哋為我們佈置生日蛋糕切餅儀式,更有可愛的店員一起唱生日歌,還送我們一張即影即有,整體體驗很好,令我們渡過了一晚很溫馨很有愛的生日聚會,謝謝山見最後埋單+1每人大約$300有找,自助餐來說價格很合理,,會再來的

2061 views
2024-06-04 2193 views
以台式火鍋嚟講,呢間真係好多台式小食,例如蚵仔煎、麵線、台灣香腸、三杯雞、薑醋豬腳等等都有提供!試晒啲小食…都飽左一半🙈湯底尼講,呢間真心一般,就算係加錢既湯底,都唔覺得濃郁啲!呢個部分真心扣分,始終打邊爐尼講,湯底都相當重要!因為想食多幾款唔同既牛肉,揀左LV4(每位$388加一)食,牛肉以澳洲為主,有牛小排、牛肩胛、肉眼、封門柳等等,質素都OK,但雞同海鮮就覺得一般啦,明明花雕醉雞,但一啲味都冇,連調味既味道都冇!海鮮方面...大部分都好似解凍左好耐咁,啲碟好多冰水。呢間就勝在係任食,而且好多台式小食啦,而且仲有甜品同雪糕任點任食,算係咁啦!利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!(按餐廳MENU上價格付款)

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
  • 台灣蚵仔煎
2024-06-03 2020 views
吃不完 根本吃不完😭山見台式火鍋 (雅蘭中心)香港人咋吃的这么好啊!每次想狂炫肉的时候就会来旺角这家店吃台式自助火锅🍲他家有五个放题套餐(我愿称之为无敌炫肉套餐😄)为什么无敌 因为是无限量世界顶级肉类🍖和名贵海鲜啊啊啊!澳洲和牛羊肉鲍鱼海参吃到爽!澳洲和牛肩胛肉眼,无骨牛小排,CAB牛颈脊,牛五花牛爽腩应有尽有吃不尽!爽脆墨鱼仔黄金虾球鲜嫩Q弹原隻鲍鱼福隆海参随便点!而且食材肉眼可见的新鲜,味道更是一口下去神仙口感!吃完饭最后还有免费的芋圆糖水!放置在精致的青花瓷茶碗里,拍照真的太精致了啊!除此之外免费区域还有各色面条汤菜,各类甜点🍮包括但不限于朱古力蛋糕,芋泥芝士蛋糕,超爱的马卡龙饼干,免费雪糕冰激凌🍦还有各种饮品(不只是可乐雪碧还有不同口味的水果花茶!)就这一家店你想吃啥就有啥,所以吃货在这里都能找到自己的钟爱!汤底我最喜欢豚骨和青花椒麻辣,麻辣锅底更香但是不辣嘴,小料区沙茶酱底是我的最爱!餐厅服务员的态度巨好且全面,随叫随到,还提供一次性围裙防止油溅到衣服,加汤底也不需要自己动手。餐厅的装修也是非常有老式台湾的氛围,山见以十分车站和十分老街为灵感,打造出满满台湾怀旧气息的装潢。客
吃不完 根本吃不完😭山見台式火鍋 (雅蘭中心)

餐厅服务员的态度巨好且全面,随叫随到,还提供一次性围裙防止油溅到衣服,加汤底也不需要自己动手。餐厅的装修也是非常有老式台湾的氛围,山见以十分车站和十分老街为灵感,打造出满满台湾怀旧气息的装潢。客人从门口的「十分车站」,沿着「铁路」缓缓走进「十分老街」,旧式邮筒、怀旧招牌、天灯装饰都令人勾起种种对台湾弥足珍贵的回忆。吃完饭在明信片上写上地址投入邮箱,餐厅会给寄送过来,下次再来吃还有优惠呢!

相信我,来这里真的能让你吃得又饱又好!

餐厅: 山見台式火鍋 (雅蘭中心)
地址:旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心2樓201號舖,港铁旺角站 E1 出口, 步行约2分钟即可到达
一向愛吃火鍋的我,台式火鍋是個不錯的選擇!進去前先選套餐,因應選擇不同套餐,有不同食品款式。餐廳以十分車站和十分老街為靈感,打造出滿滿台灣懷舊氣息的裝潢。從門口的「十分車站」,沿著「鐵路」緩緩走進「十分老街」,店內有仿車站🛤️、郵筒和火車頭,真是滿滿的台灣氣息!🥰進去前先選套餐,因應選擇不同套餐,有不同食品款式。火鍋有多款湯底供應,可以任點2款湯底再組成一鍋,同時滿足不同口味的客人,而我就點選要牡丹美人鍋和椰子雞鍋。😆牡丹美人鍋:湯頭呈黃色,質感超濃稠,有雪耳、花膠、杞子,可以先品嘗一碗湯再打邊爐椰子雞鍋:濃濃的椰子香味,一邊打邊爐一邊吃椰子湯,超棒的!!😍今次選了的是LV4火鍋放題套餐,供應無限量的肉類和海鮮,120分鐘放題套餐包不同種類嘅肉類,包括澳洲和牛局胛肉眼、羊肉卷、嚴選豚五花、美國谷飼黑毛豬、牛撲肉、無骨牛小排、月見封門柳、牛五花、牛爽腩 以及 嫩肩里肌肉,超適合一眾牛魔王哈哈哈!亦有不同的海鮮種類有鮮嫩Q彈的鮑魚,鮮甜可口地白鱔片,爽脆的水魷等,亦都有台式風味餃子:文師燕尾餃、手工菜肉餃、玉井蛋餃、懷舊魚皮餃等,連女士最愛的花膠也有!😍我最愛吃的有:🐮無骨牛小排:牛肉質爽嫩

我最愛吃的有:
🐮無骨牛小排:牛肉質爽嫩,油花適中,肉汁豐富
🐮澳洲和牛局胛肉眼:油花分布均勻,肉質柔軟細膩,油香四溢🥩
🌊福隆沙白:沙白鮮嫩肉厚,貝鮮十足🐚
花膠:花膠爽滑黏口,有豐富骨膠原🐟
🥠鮑魚:新鮮又飽滿,爽口彈牙!
🍯十份愛玉椰果芋圓:芋圓煙韌軟糯,愛玉Q彈,享受甜蜜滋味🥰

自助區無限追加台式食品和甜品,其中包括多款美味台式夜市小食,柯仔煎、炸豬排、麻辣鴨血、夜市鹽酥雞、茶葉蛋、炸番薯、芋圓、還有自家制的手工雪糕🍦

冷凍櫃里也有各類丸類,蔬菜,而且飲品種類都很多,包括台灣的紙包飲品 更有自家制樽裝冷泡茶🥤~選瞭解渴解膩的白桃烏龍,超好飲!醬料自助區有十多款醬料供應,還有生雞蛋!很少地方有的!真的很滿足呀~😍💗
2024-05-10 1440 views
比較中意台式火鍋,仲可以食到好多夜市小吃!有烤香腸、滷肉飯、炸地瓜,鹽酥雞,牛雜等等等等。飲品種類都好多,有冷泡茶、檸檬茶、麥仔茶、可樂等等等等。雪糕都係偏台式風味,好好食
2024-05-08
$373 (Dinner)
2024-03-22 2055 views
近排鍾意咗食,呢間山見台式火鍋,因為貪佢種類繁多😝但係如果頭三個Level都係得100分鐘,所以我揀咗Lv4 有得食120分鐘。咁啱今日平日,七點幾鐘去到完全唔駛等位有得入去👍🏻我哋揀咗一個蕃茄湯,同埋豬骨湯又估佢唔到個蕃茄湯平時好稀嗰啲蕃茄湯唔同好濃,仲好入味,我慣咗打邊爐一定食菜先,所以即刻車啲菜入去亦都好入味👍🏻入去即刻已經有一盤澳洲和牛肩胛肉眼自助區都真係好多選擇會繼續支持👍🏻☺️
近排鍾意咗食,呢間山見台式火鍋,因為貪佢種類繁多😝

咁啱今日平日,七點幾鐘去到完全唔駛等位有得入去👍🏻

我哋揀咗一個蕃茄湯,同埋豬骨湯

入去即刻已經有一盤澳洲和牛肩胛肉眼
澳洲和牛肩胛肉眼

自助區都真係好多選擇

會繼續支持👍🏻☺️
澳洲和牛肩胛肉眼
2024-03-15 1665 views
友人生日話想食台式火鍋,呢間大家都未試過,地點就腳就試一試。入座後上生料/小食都好快。牛肉質素穩定,叫左好多敵碟都依然係好靚好重牛味。小食比預期中好味,同一般台灣餐廳出品差唔多,尤其係炸物。差唔多食完,侍應都好識做,自動上蛋糕,仲有一班靚仔靚女獻唱生日歌,勁surprise。餐廳有自家製雪糕,冬瓜茶幾好味,綿滑無冰粒。甜品有好多款,有我最愛嘅芋圓同愛玉!可惜作戰力不足,好多款都未試到就飽飽lu。但大家都覺得呢個食物質素對得起價錢。最後想讚下餐廳侍應,佢地上菜,清理碗碟速度好快,唔洗提,十分主動。見我地撇緊火鍋嘅油,又主動比乾淨嘅飯碗幫我地換。

• 封門柳,小酥肉,芋圓愛玉,和牛蛋餃
2024-03-01 1551 views
旺角多野食多野揀大家都知不過新年期間搵野食就有啲難度既,呢間火鍋平時都多啲人食下反而新年假期間唔算多人食又唔駛點等位於是就食呢間啦,其實之前都食過不過就要等位。今次有卡位坐,揀左個set係食120分鐘。整體都係主要食牛同海鮮。呢度啲牛既味道算唔錯,而且口感ok林林地又有鮮味。月見封門柳應該係最好味之一,味道同口感good呀,豬方面就算是正常沒有甚麼特別吧。海鮮方面,鮮鮋墨魚仔食落都算係爽口彈牙,蝦就夠哂大隻,口感就算是正常。另外都有其他自助食物可以揀不過食餐牌上既肉同海鮮都已經食得好豐富了。整體黎講係台式火鍋選擇之一。

整體黎講係台式火鍋選擇之一。

Type of Meal
Dinner
2024-01-07 2489 views
比較喜歡偏台式的火鍋,除了主打的材料,還能吃上不少台灣的夜市小吃,平常要吃遍各種可能要買很多的份量,在這裡就能每種淺嚐一點點。一開始就衝自助區把大部分熱食都試試看:夜市烤香腸、大腸麵線、台式牛雜、滷肉飯、紅燒燉牛尾、高雄話梅豬手、炸地瓜薯條拌話梅粉和涼伴脆腸等,唯一是麵線的味道很淡口,其他的也不錯。而在飲品櫃的選擇非常多,選了冷泡茶冬柏烏龍、板町雨前龍井、茶一刻檸檬茶、麥仔茶等,什麼也試試。發現山見的飲品全部都是MIT台灣製,更見地道。終於坐下好好點一下火鍋料,但目光仍是被小食類吸引,又點了一堆:酥炸椒鹽花枝丸、手工糯米腸、惡魔雞排、夜市鹽酥雞、小酥肉、蚵仔煎。特別推薦的是鹽酥雞,炸得香脆不油膩,小小份量不太滿足,還encore了一遍。火鍋湯底選了「牡丹美人鍋」和「風味沙茶老鍋」,LV2上品的目錄中,肉類計有牛爽腩、嫩肩里肌肉(牛肩胛肉)、精選梅花肉、台南烏雞玉卷和阿公花雕醉雞。牛肉跟沙茶湯底特別搭配,顯得份外惹味。烏雞玉卷也頗有趣,黑黑的雞肉片吃來不錯。另外也點了自己喜愛的項目:爽脆水魷、山見和牛蛋餃、文師燕尾餃和爽滑牛骨髓等,不過這些就只是普普通通不太有亮點。吃得怎樣飽也要吃碗甜品

吃得怎樣飽也要吃碗甜品,兩款都很想吃,就華西綜合豆腐花和九份仙草椰果芋圓各點一個吧!豆腐花滑滑的不太甜,吃一碗不夠啊,可惜已截單了,但也很滿足呢!
2023-12-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$315 (Dinner)