2016-03-20 241 views
一直都好鍾意食部隊鍋大雜燴乜都有嘅,又想食辣辣地嘅嘢,咁啱行過呢度見到新開張所以上咗嚟~望下個餐牌點樣食法呢,午餐時間個鍋就$58,晚餐時間就$78;我哋兩個人就叫左烤肉同埋部隊鍋;烤肉主要係牛肉,部隊鍋就係火腿+腸仔+午餐肉;之後揀面我哋就揀咗拉麵,即係公仔麵就$25,配料再加多個豬肉餃子$18,另外就要多個芝士炒飯$35~送到嚟個鍋都幾大,冇諗過有咁多牛肉/火腿/午餐肉/餃子/年糕,滿滿嘅好足料分量都幾多~個麵煮得啱啱好,唔太淋唔太硬;年糕好煙韌,我好鍾意~ 初初食都唔太辣,跟住可能越煲啲配料索哂味,所以就會越黎越辣~ 鍾意食辣嘅人就會覺得好開胃,越食越起勁~ 我不停喺度食晒啲牛肉/年糕/午餐肉,好鍾意呢啲酸酸地辣辣地嘅汁~ 其實一個鍋兩個人食到好飽好足夠~跟住之後個芝士炒飯送到嚟,初初送到黎嘅時候你可能會覺得太淋,但係慢慢凍左少少之後又會好好食,配埋啲粟米同紫菜好香~總括:食得好開心,覺得好好味,好適合一班朋友同一家人嚟食~

總括:食得好開心,覺得好好味,好適合一班朋友同一家人嚟食~
年糕好煙韌,個麵又煮得啱啱好,d牛肉同配料都好入味
2016-03-05
$100 (Lunch)
年糕好煙韌,個麵又煮得啱啱好,d牛肉同配料都好入味
  • 年糕