2020-07-21 253 views
因為疫情關係,冇得去台灣旅行,個心依然會記掛着台式火鍋。今日就嚟到位於尖沙咀嘅老鍋台式火鍋店~ 😋我哋叫咗個酸菜白肉鍋,新鮮滾熱辣,非常足料,入邊有大量嘅酸菜、豬腩肉、仲有少少晶凝通透嘅薯粉,我諗就咁食個鍋都夠晒飽啊🤣之後我哋叫咗個美國梅花豬肉,份量都唔少,賣相吸引,口感嫩滑,咬落去有濃烈嘅豬香味😋老鍋丸餃盤:賣相好得意呀,九宮格咁樣😝 有墨魚丸、貢丸、雞蛋餃、極品水餃,每款都幾好食。台灣腸:食台灣菜,點可以唔叫台灣腸呢,推薦!煎得好香脆~ 咬落去十分juicy🥰老鍋鮮魚腐:好鮮,咬落彈牙,魚味十足🤣最後叫左個老鍋台灣拉麵:原來係雙色,淮山同埋蕎麥,好健康呀,食多啲都唔怕,可凍食/熱食,各有風味。總括黎講,都係間可以一試既台灣火鍋~
酸菜白肉鍋

美國梅頭豬肉

丸類拼盤

台灣腸

老鍋鮮魚腐:好鮮,咬落彈牙,魚味十足🤣
鮮魚腐

總括黎講,都係間可以一試既台灣火鍋

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
酸菜白肉鍋
美國梅頭豬肉