2022-01-07
發現新店 好鐘意麻辣&米線嘅我 當然要入去試下啦!款式都好多,有不同嘅面 選擇又有 唔同個餸配搭由於比較懶,我就直接選擇左佢地嘅“廚師推薦” 餐 ~直接配齊5個特色餸入去!① 辣而不燥麻辣湯 薯粉超鐘意個鹵水肥腸 完全冇怪味!!炸醬係清爽嘅炸醬 (個人唔鐘意好多汁嘅炸醬)腩肉卷 半肥瘦 唔肥膩 又彈牙!仲有 魚腐 清麗脫俗②36小時熬花膠大筒骨湯 米線清淡嘅配搭 好舒服~ 美顏腐竹 掛住濃濃嘅湯汁 食落口 好正!松葉蟹柳 唔係廢蟹柳好開心唔食辣個朋友啱曬餐飲 +$13 有水蜜桃乳酸 不得不說 從此開始 飲落~ 以為比錯左點解杯野 會有粒粒嘅(唔通 送粒粒)後來又覺得冇咩乳酸味嘅,原來係 乳酸爆珠黎架! 好正!哈哈哈哈小食!不得不說 好鬼抵食!麻辣鴨腎($18)分量絕對超過18蚊,本來以為18蚊會比8-10塊都OK啦! 哇~ 竟然一山嘅小碟!而且 撈嘅醬料 味道 正宗 小小麻麻辣辣(辣味小白勉強OK嘅辣!)店鋪環境 行黑暗系!好靚 仲有一面鏡墻如果一個人廢廢地 都可以黎,仲可以睇到下街,冇咁自閉!宜家涼涼地黎 好舒服!
款式都好多,有不同嘅面 選擇
又有 唔同個餸配搭
① 辣而不燥麻辣湯 薯粉
超鐘意個鹵水肥腸 完全冇怪味!!
炸醬係清爽嘅炸醬 (個人唔鐘意好多汁嘅炸醬)
腩肉卷 半肥瘦 唔肥膩 又彈牙!
仲有 魚腐 清麗脫俗
②36小時熬花膠大筒骨湯 米線
清淡嘅配搭 好舒服~
美顏腐竹 掛住濃濃嘅湯汁 食落口 好正!
松葉蟹柳 唔係廢蟹柳好開心
唔食辣個朋友啱曬
餐飲 +$13 有水蜜桃乳酸
不得不說 從此開始 飲落~ 以為比錯左
點解杯野 會有粒粒嘅(唔通 送粒粒)
小食!不得不說 好鬼抵食!
麻辣鴨腎($18)
而且 撈嘅醬料 味道 正宗 小小麻麻辣辣
(辣味小白勉強OK嘅辣!)
店鋪環境 行黑暗系!好靚 仲有一面鏡墻