2005-06-02 5 views
星期六要返工, 放工就去尖咀搵老友食餐晏, 問佢有咩介紹, 佢就話不如來呢間試試丫.第一次經過門口時(約一點幾啦)見落晒閘, 心唸唔係咁快執左嘛, 老友話早幾日先見到喎.... 接埋老友之後再走過去, 今次就真係開左門喇, 原來佢地差唔多成兩點先開架.兩個人, 點了一個石頭鍋飯同一個冷麵. 石頭鍋飯上檯時好熱辣辣, 幾好, 但同明洞屋比又差了一點點. 個冷麵的賣相都唔錯, 亦低估左佢的辣度, 越食越辣, 老友已放棄了, 但食食下, 可能個醬汁除左辣之外又酸酸地, 冷麵夠煙靭, 習慣了個辣度之後就越食越想食, 結果俾我清晒.可能因小本經營關係, 前菜只有兩碟(泡菜同芽菜), 同隔離d鋪頭無得比, 而且只有一位韓國女子(而且佢中文應該麻麻地)在樓面招呼, 間唔中會有一位韓亞姐幫手出菜, 所以招呼就真係唔太夠細心. 另外在menu中見有好多菜式都係夜晚先有得供應, 有機會都可以再來一試呢!!