2024-03-10 219 views
見到海報有味$78的椒鹽脆皮豆腐,就想買外賣幫屋企加餸啦。點知收銀阿姐一嚟就唔太好態度咁講:無喎~豆腐呀嘛,我唔知脆唔脆皮㗎。我解釋其實只係見到餐牌上面咁樣寫,先至咁樣叫嘅,之後佢唔出聲咁樣落左單,就以為無事了。點知返到屋企一打開,成個盒都沾滿橙橙紅紅的七味粉,諗住係特別惹味啫。但係擺入口全部得七味粉既辣,屋企人完全食唔到,貼錢買難受又唔開胃。一方面懷疑自己係咪唔識食,唔知椒鹽豆腐既味就係咁,但係食咁多年港式小炒都未遇過咁既七味七味豆腐;又google完一輪,好似都唔應該係咁樣的。另一方面又擔心係咪自己得罪左收銀,所以咁特別風味。總之就受氣又浪費錢,搞到屋企人食得唔舒服唔開心,好後悔 住附近咁多年都叫唔少彬記外賣,一向都覺得收銀唔係特別nice嘅,但係食物咁過份真係無下次了

總之就受氣又浪費錢,搞到屋企人食得唔舒服唔開心,好後悔

TakeAway