2K
2009-03-18 26 views
18-3-2009無胃口, 無精神, 但仍然要「開工」, 仍然要食 lunch, 求求其其入了呢間又係叫「樂園牛丸」的粉麵度, 食碗四寶河 ($26) 就算.湯底賣相好清, 味道稍鹹, 不過飲完唔口渴, 算啦; 河粉: 薄薄滑滑, 不過淥得稍腍, 愈食愈「發大」後糊糊的, 口感麻麻.「四寶」就有 7 樣0野... 最好食係墨丸, 質地有點實, 但食落幾彈牙, 墨魚味濃濃的, 仲有粒粒墨魚肉及馬蹄, 好食; 牛筋丸都唔錯, 夠彈牙, 肉味濃, 仲有點「渣」, 唔似好多地方的粉團丸, 幾0岩食; 雲吞係 bite size, 蝦多過肉, 新鮮度一般; 潮州札肉, 黑椒豬肚丸及「扭紋」狀的魚蛋就普通得很, 食0左都唔記得; 最唔掂就係魚片頭, 雖然係幾香口又彈牙, 但實在極多沙 (!?), 啖啖「啪啪」聲, 感覺好差.比起隔0黎同名店 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1973361), 呢度較地 mou 衛生亦較差, 而齋計食物, 就絕對呢度好 d; 不過我應該唔會再0黎食了.
18-3-2009

叫墨丸河吧啦
2009-03-18
$26 (Lunch)
叫墨丸河吧啦