好適合慶生的特色鑊氣小炒~~~今日朋友生日 平時佢不嬲都鍾意食中菜 但係成日食嗰啲普通嘅小炒都真係幾悶 所有就想帶佢食啲特別啲嘅 左揀右揀之後就揀咗呢一間出名嘅避風塘炒蟹 ~~~雖然之前冇食過 但係呢間餐廳好多明星都食過 所以都幾有信心~~~避風塘炒蟹 :嚟得呢度梗係要食佢哋嘅招牌啦朋友唔算好食得辣 好彩呢度可以俾我哋自由咁樣揀幾辣 我哋最後揀咗小辣 食落去唔會好辣 但係又好香 而且餐廳啲人仲會幫我哋剝蟹鉗 蟹肉爽口又甜 加埋避風塘辣汁 very惹味 係舔手指之作😋~~~椒鹽骨:椒鹽骨 炸得好酥脆 啖啖椒鹽粉 鹹香好出 非常下飯 係大排檔嘅風味😆~~~油鹽水浸蜆:食咗啲比較濃味嘅餸菜 就叫左呢一個油鹽水浸蜆黎平衡下 油鹽水浸泡過嘅蜆肉 鹹中帶鮮 而且脹卜卜 又無沙 配啤酒🍺一流(有痛風問題嘅朋友仔唔好學 哈哈哈)~~~鮮果咕嚕肉:係鮮果加持底下 咕嚕肉甜得自然 肉質夠滑 而且肉表面d粉漿落得夠薄 食落脆但無熱氣感 咕嚕汁又唔會過於濃味 仲帶少少鑊氣 又係高水准之作 會回頭~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥喜記蟹將軍 (iSQUARE國際廣場) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際
好適合慶生的特色鑊氣小炒
雖然之前冇食過 但係呢間餐廳好多明星都食過 所以都幾有信心
避風塘炒蟹 :嚟得呢度梗係要食佢哋嘅招牌啦
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
喜記蟹將軍 (iSQUARE國際廣場) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓602號舖