2022-08-11
旺角親民高質手握壽司 之前將軍澳店成日要排隊 近年新店開係旺角 主打刺身/手握壽司 可以坐係吧台位 望住師傅係面前整壽司 同師傅傾計 師傅貼心會問你有咩唔食 再推介番今日有咩新鮮當造 最重要價錢唔貴 手握壽司大概$9-$3x左右水平 價錢甚至平過某啲連鎖店 可以話係平民版omakase 仲要最近有時段85-9折優惠 (唔夠位放圖啦 其他圖放op).呢日大概平日晚市1800黎到 岩岩好唔洗等位但1900左右 已經好多人排隊 同等外賣唔想等位 可能要注意時間啦.師傅推介 必食⭐️北海道厚岸蠔$58👍🏻望圖可以見到 肥美飽滿程度 肉眼可見👍🏻平時唔太食生蠔既我表示 勁多汁鮮甜唔腥‼️呢排日本生蠔當造 鐘意食蠔既朋友 要去試下(望到呢樣係每日限定 可能未必有貨).下面簡單講講壽司評價 (餐牌睇圖)👌🏻自家製玉子燒$9 👌🏻北寄貝$9 👍🏻赤貝$13爽口👍🏻飛魚子軍艦$9魚籽滿滿 👍🏻三文魚腩$18今日三文魚夠肥仔 滑滑 🔥火炙三文魚$9 燒完魚油出好多 好食🔥火炙三文魚腩$18 油脂更重 入口即溶👍🏻三文魚籽軍艦 幾爽口 會feel到爆爆爆👌🏻芝士飛魚子軍艦 有啲似明太子feel👌🏻火炙鰻魚$1
呢日大概平日晚市1800黎到 岩岩好唔洗等位
但1900左右 已經好多人排隊 同等外賣
唔想等位 可能要注意時間啦
師傅推介 必食⭐️北海道厚岸蠔$58
👍🏻望圖可以見到 肥美飽滿程度 肉眼可見
👍🏻平時唔太食生蠔既我表示 勁多汁鮮甜唔腥
‼️呢排日本生蠔當造 鐘意食蠔既朋友 要去試下
(望到呢樣係每日限定 可能未必有貨)
下面簡單講講壽司評價 (餐牌睇圖)
👌🏻自家製玉子燒$9
👍🏻三文魚籽軍艦 幾爽口 會feel到爆爆爆
👌🏻芝士飛魚子軍艦 有啲似明太子feel
👌🏻火炙鰻魚$18 鰻魚厚切 好肥美 但有小骨
👍🏻特大赤海蝦$13 抵食 厚肉 甜
👍🏻甜蝦$28 有2隻甜蝦 鮮甜度高過特大 但細好多 貴好多 (‼️都係特大抵食d)
如果想試 比較上位既食材
可以點招牌盛合 由廚師發辦
隨餐奉上 茶碗蒸 味增湯 沙律
⭐️鮪世壽司盛 時令壽司8件
磯煮鮑魚壽司 拖羅壽司 特上海膽軍艦 油甘魚壽司 金目鯛 鯖魚 帆立貝 池魚
⭐️鮪世刺身盛 時令刺身12件 刺身勁厚切
今日刺身有 三文魚 油甘魚 特大赤海蝦 日本帆立貝 深海池魚 大本鮪魚腩
當中個人最鐘意係
👍🏻😋特上海膽軍艦 勁creamy 鮮甜唔腥
👍🏻😋大拖羅刺身 油脂感爆棚 而且冇筋
甜品
👌🏻芝士蛋糕 甜度適量 唔太芝士
感覺佢哋有預先解凍 有蛋糕口感
(試過幾次 連鎖店嘅甜品 都會硬過舊冰)
整體價錢中等 但有omakase吧台服務
係迴轉壽司 都開始加價到$8~$16碟既年代
呢間cp值 高過好多連鎖店 高質回頭之選
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#hkfunfoodrecord黃店
#鮪世市場 (旺角) (旺角)
地址:旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
抵食:4/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #壽司 #日本餐廳 #刺身 #一日一黃店