2018-12-28 247 views
突然想飲茶記奶茶,但尖沙咀d茶記沖奶茶勁hea,醒起呢間賣港式奶茶嘅小店,於是兜路都要行過去。我嘅宗旨係點都要試一次,唔會信哂openrice其他blogger講乜,雖然呢間野好多人讚好,但我冇話好大期望。我買左最正常嘅港式絲襪奶茶,承惠$28,其實同茶記差唔多,因為茶記而家都要23,24蚊,咁佢大杯過茶記成1/3, ok啦。門面算整得幾靚,懷舊feel, 但鋪面算細,多d人都會排出街口。今日2點黎,我前面得1個人買緊。原本我叫左30%甜,不過店員提我佢地茶底比較濃,咁我就要返50%。甜度真係岩岩好!茶底好夠濃,又唔會澀,老實講,真係好過去茶記買,更加唔好同7仔d奶水比,7仔果杯叫奶水不是奶茶佢地話每買一杯就捐$1出去,叫我自己入落個箱,呢個idea唔錯,都叫幫到下人。總括黎講,呢間有下次。

港式絲襪奶茶

總括黎講,呢間有下次。

港式絲襪奶茶