2022-07-16
約左其他朋友但9點先夠鐘,放工仲有大把時間要搵個地方食飯加hea下,就搵到呢個夠chill既酒吧餐廳🤩(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑法式焗燒春雞($158)呢個擺盤好精緻,一上格好似去左高級西餐廳咁🤣🫶🏻主角燒春雞有分雞脾同雞胸2部分,入口有淡淡既檸檬香味🤩入面仲釀左啲蘑菇,幾特別同埋都算幾滑,係食到某啲位置再熟啲會好啲🤪北海道松葉蟹腳忌廉意粉($168)呢個出乎意料地好味,推薦推薦🤩👍🏻意粉既質地係符合我地既口味,係偏硬身但又唔會覺得好硬😋😋然後超多松葉蟹腳,基本上每啖都食到,好足料🤩🤩而且佢個忌廉汁都好好味,平時好怕啲忌廉味又杰又漏,佢呢個係好味到我地要搶住食🤪🤪泰式烤豬頸肉捲餅($48)呢個捲餅有啲驚喜呀😍一食落就比佢既泰式酸辣汁吸引左,酸酸地好開胃,同時都有好香既香茅味,再加上豬頸肉爽口既質地搭埋軟熟既餅皮,好快就食完🤣得2舊有啲唔夠喉🥲🥹西班牙馬鈴薯蛋餅($48)呢個蛋餅食落有少少似奄列,入面好多配料,不過因為影完張已經凍左少少,如果熱啲食應該會再好味啲😆Mocktail Passion Dream($55)呢杯簡單就好似將一個百香果放左入你個口😂😂足料到好似
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
法式焗燒春雞($158)
北海道松葉蟹腳忌廉意粉($168)
泰式烤豬頸肉捲餅($48)
西班牙馬鈴薯蛋餅($48)
Mocktail Passion Dream($55)
呢杯簡單就好似將一個百香果放左入你個口😂😂足料到好似唔使錢咁🤪🤪
Mocktail Muze Punch($55)
呢杯粉紅色既飲品岩曬女仔,上面有粒雕花既士多啤梨,入面有橙汁菠蘿汁,酸酸甜甜好開胃,飲到最後仲真係有舊香蕉,成杯都係真材實料既感覺🥰🥰
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
價錢都尚算正常,主菜配菜都有平有貴,豐儉由人🤣🤣就算野飲好似cocktail都係$60左右,不過我地唔飲酒就冇叫🤣
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
佢係太子警署附近既位置,近警察會個邊街尾,太子站行過去都方便既😝個條街成條都係酒吧黎,但係唔算話好多人可能當日去到未算夜🤣揸車過去都算方便,個條街都有唔少咪錶位,比想像中少車等,當日去食勁好彩,去到等左5分鐘就有車走🥰🥰可以入好咪錶之後慢慢食慢慢嘆🤗🤗
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
鋪頭佔兩個鋪位,一邊個門口係寫Muze一邊係寫Mozz🤪入面既裝修設計都好有feel,坐係到食會不自覺好chill咁岩岩食,忘記左係香港個種匆匆忙忙既感覺🥰枱同枱之間距離都好夠,食野會有privacy,有時啲地方坐得好逼人望人咁真係食得冇咁舒服🥲佢有個位置係放左Live band既樂器,不過可能疫情原因就冇左,如果有個氣氛應該幾正😎順帶一提,廁所都唔錯,有2格之餘又好乾淨,加分😎👍🏻(最近去啲餐廳啲洗手間都好高質🤪🤪)
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
以酒吧餐廳黎講算係幾抵,你想食正餐有大把選擇,想食小食加飲品又可以🤗環境夠舒服,如果想同朋友靜靜地摸住酒杯底傾下計就岩曬🥰🥰