2017-03-29
一直以為super sandwiches 既食物貴夾唔抵,但有一日覺得真係想食fresh點既食物,所以就同男朋友首試其食物~ 點了兩款share食,其實食完唔覺得好飽,不過確係好食的。真正既食物全名就真係唔太記得,出相補返數吧^_^牛肉焗薯連芝士碎蛋牛角包with super set ($7x)佢分兩款set,一款只連飲品,另一款連湯同飲品,兩者價錢差9蚊左右,呢一個我揀左大set既。牛肉焗薯入面既芝士一上碟個時多到我有點驚,但食落原來發現係要有咁多先可以每一啖都有薯有cheese,佢既芝士算係偏濃,比好多有芝士既菜色更濃,好夾個薯仔!! 薯仔方面就遜色了,其實完全不夠熱,因為不夠熱的話芝士會凝住係到,浪費左好味既芝士。到牛角包,都係麻麻,因為太軟淋晒,芝士碎蛋中等啦,多點沙津醬就更好。至於個湯,真係唔錯唔錯,係偏稠身既texture,都幾好味,奇怪既係話佢係好重粟米味又唔係,只係個湯係creamy加鮮味… 鍾意飲湯既朋友一定要try try了!重係最令我驚喜既係 – 熱!檸!茶! 我係好鍾意唔加糖飲熱OT既人,super sandwiches 既熱OT係好得我歡心!! 之後個次enc
重係最令我驚喜既係 – 熱!檸!茶! 我係好鍾意唔加糖飲熱OT既人,super sandwiches 既熱OT係好得我歡心!! 之後個次encore tea 我都係因為好掛住佢既熱OT。唔知係咩茶包,飲落去好舒服,雖然佢個檸檬唔係 slices,係一舊舊要zi 既,但夾埋佢個tea,呢隻甘甘地既紅茶,VERY NICE!!!!!
好味! 我又係覺得太多醬了,但係我男朋友勁鍾意多醬,so its fine~ 個闊意粉煮得岩岩好,仲keep到有咬口,good! 個醬係creamy地偏鮮味,唔salty,海鮮都係雪藏個D,無咩特別。不過都係鍾意成件事咁評價,都係good~
下次我會再食既,真係比想像中好食,雖然都唔係平價貨都唔太飽,但係小清新之選!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
小評分(十分滿分)
味道 7
價錢 6.5
環境 8
態度 7
款式 6
地理位置 7
Overall 7
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~