2023-03-12 861 views
今日難得可以放假,同太太和女兒一齊出去食飯,成日經過這間好似幾高級日本餐廳,都未試過,今日就去試吓,冇訂枱,星期日嚟講都唔算full ,所以一入去就有位👍但係一入去,唔知道點解,明明眼見好多空枱,但係被安排一間好細好似員工休息室的房間😓其實感覺真係唔係太好,但係太太話算啦,可能出面D枱留咗booking 枱,okok ,咁樣算啦,坐低後,叫侍應準備小朋友餐具,但係D小朋友餐具真係嚇死人,好油好污糟😨,太太於是又話,算啦自己洗喇😅,唉…. 咁樣就order 食物Order咗,豚肉湯烏冬比女兒,太太order咗鰻魚飯,我order 咗刺生丼,加吞拿魚飯卷和明太子玉子一齊食,食物嚟到,心知出事😟,首先個烏冬賣相好唔掂,個湯完全係味精湯,鰻魚飯有骨,刺生飯唔新鮮,最勁係個吞拿魚飯卷,D飯散,夾唔起,要用匙食~勁,只係個玉子叫正常,也不太特別,最後用好高速度食完~走😢但係走時,見到出面D枱都係冇人座7:45入-8:30走都係冇人座,咁樣點解要安排去員工休息房食飯呢?最後出到門口,太太終於講句,點解這間餐廳開咗咁耐未執笠🤣🤣🤣總括來講食裝修原本係(但係安排咗去員工休息室食)所以冇裝修食質素,完全冇
總括來講
食裝修原本係(但係安排咗去員工休息室食)所以冇裝修
食質素,完全冇質素,似日式茶餐廳,材料知你慳成本,但係都要請D有質素廚師(飯卷要用匙食🤣🤣🤣🥲)
服務,完全感受唔到(因為在員工休息室食飯)水都係自己斟,何來服務?
所以真係冇下次,未去過嘅,睇完我寫的食評真係要諗諗是否去試😢😢😢😢😢

2023-03-12
$250 (Dinner)