2021-06-22
之前去咗呢間人氣打卡咖啡店,飲品質素真係幾差,淨係靠海景搭救🤦♀️Flat White (L size $48) 擺咗無1分鐘,杯咖啡已經起哂泡😱飮落去好稀好水,無乜咖啡味,可能佢打奶打得唔夠好啦🤭Drinking Chocolate (250ml $50) 呢杯簡直世界級,飲唔到落肚🤢賣相非常之澀又濃,以為好似溶咗嘅朱古力咁,點知第一啖飲落去就差d要lur返出嚟🥵濃得嚟勁酸又唔甜,味道好奇怪😖朋友飲完第一啖有d想作嘔,我地叫咗侍應俾糖水同水溝淡呢杯嘢,但都係救唔到,仍然係咁難飲🤧最後我地嘗試跟侍應講呢個問題,佢都換返一杯普通chocolate ($50) 俾我地,但發覺原來杯普通chocolate好似我平時係超市買開嘅朱古力粉(Swiss Miss)嗰隻味道,真係好失望🙁強烈建議如果下次有客order drinking choclate,佢應該提醒客人味道會係點,同普通朱古力奶有咩分別🤡總評分:2.5/10🍽 Cupping Room Coffee Roasters (海港城) 📍 尖沙咀廣東道3-27號海港城海洋中心3樓309號舖
Flat White (L size $48)
總評分:2.5/10
📍 尖沙咀廣東道3-27號海港城海洋中心3樓309號舖