2023-02-21 612 views
先前去梅窩行下,其實食飽咗,但經過見到呢個三層架就俾佢吸引咗忍唔住🤪港女三層架下午茶 ($148) 包三杯熱飲第一層大菜糕:清清地又唔會好甜芒果布甸:味道ok,雖然冇花奶但感覺係細個食果種味。啫喱:檸檬味同桃味都唔錯,見佢綠色幾驚中伏🤣第二層波浪紋薯條/咖哩角/炸春卷: 炸物都好脆炸蝦: 特別想拎佢出嚟講,因為佢個炸衣真係啱啱好唔厚唔薄☺️好過市面上好多天婦羅蝦第三層公司三文治(生菜/蕃茄/雞蛋/札肉/火腿/芝士):札肉味夠濃,第一次見公司三文治有佢,感覺唔錯wo❕仲諗住札肉蓋過哂其他味,就食到濃濃嘅芝士味😚😚 整體真係幾出色,呢個價錢仲包幾杯飲品,仲可以打卡,認真抵食😋。食到最後見到隔離檯個炸脾大大隻炸得幾靚,搵極menu都唔見,一問之下原來係隱藏menu⁉️可惜已經飽到食唔落,決定下次再試。

港女三層架下午茶 ($148) 包三杯熱飲

第一層
大菜糕:清清地又唔會好甜
芒果布甸:味道ok,雖然冇花奶但感覺係細個食果種味。
啫喱:檸檬味同桃味都唔錯,見佢綠色幾驚中伏🤣

第二層
波浪紋薯條/咖哩角/炸春卷: 炸物都好脆