2023-06-22
上星期日提早和夫家慶祝父親節,來到深水埗久違的萬發吃中菜🤤🌟黑椒薯仔牛柳粒招牌的黑椒薯仔牛柳粒,應該是這碟餸的始祖吧❓喜歡它的薯仔和牛柳都切得大大甩,相對更有口感!牛柳粒僅僅熟,有牛香且肉嫩多汁;炸過的薯仔粒外皮焦脆,帶蜜糖香甜的的十分好吃😋🌟椒鹽九肚 $128九肚炸至金黃香脆,魚肉嫩滑,鹹香的椒鹽調味夠哂惹味,必吃!🌟啫啫雞煲 $128食啫啫雞豬膶才是精髓,大片又唔會過熟🤩雞件也十分大舊,肉多骨少,嫩滑彈牙且掛滿濃濃的汁,撈飯一流🙌🏻⭐️粉絲雜菜煲好怕出街食炒菜油淋淋,粉絲雜菜就岩哂我lol⭐️鐵板德國鹹豬手 $168⭐️梅菜扣肉煲 $108個人麻麻肥豬肉,所以沒有食後感了😛/六人消費連白飯啤酒,大約九百尾。雖然價錢確實抵食,可惜侍應十叫九唔應!仲要帶位姐姐見我🤰🏻,所以叫我地入去坐低先,點知入到去執枱阿叔可能嫌我阻住佢⁉️無論我行去邊佢都企係度啤住我,問佢我可以行去邊都繼續啤,啤到我出番去先執野😨😥老公話永久blacklist🌚
🌟黑椒薯仔牛柳粒
🌟椒鹽九肚 $128
九肚炸至金黃香脆,魚肉嫩滑,鹹香的椒鹽調味夠哂惹味,必吃!
🌟啫啫 雞煲 $128
⭐️粉絲雜菜煲
好怕出街食炒菜油淋淋,粉絲雜菜就岩哂我lol
⭐️鐵板德國鹹豬手 $168
⭐️梅菜扣肉煲 $108
個人麻麻肥豬肉,所以沒有食後感了😛