2015-09-04
週末冇咩野做就同老公嚟Megabox行下街食下野,老公想食越南野,所以就黎左呢間,我記得呢間前身都係越南野不過就冇咁好食,唔知轉左手會係點呢。。老公嗌左火車頭河粉,我就嗌左海鮮喇沙。。坐左一陣,嗌埋野都冇俾杯水我地,惟有嗌佢拎,果時得3枱客,唔知點解都要嗌左兩次先有,果火車頭河粉冇幾耐就黎到,我太肚餓,所以痴左幾啖黎食,果湯底好濃郁好好味,d麵又唔太淋,幾適中。。唔錯。。我個喇沙,等左好耐,起碼15分鐘,催了又催,共催左3次,不過個部長最終都俾左隔離枱先,個部長都晤知有冇搞錯,人地又遲過我地黎又遲過我地落單,佢明知都可以俾左人地,唔怪得其他職員d服務都咁麻麻。。因為太肚餓,我都唔記得影相。。果喇沙湯底濃好入味而且隻蝦都幾大隻,惟一美中不足就係只係配金邊粉,因為正宗應該配米粉+油麵兩種面。。
老公嗌左火車頭河粉,我就嗌左海鮮喇沙。。
Other Info. :
D奶茶都幾好飲