第一次食日本版撈麵,十分適合濃郁口味人士!!!店鋪主打自家做麵,可見從麵底開始已經講究起來。而食起黎的確係有特別彈牙之口感,好味好味。我今次簡左叉燒撈麵,睇圖都見到配料超足,好豐富。食法係先把所有野撈勻,品嚐一下蛋黃同麵條融合之口感,繼而可以加少少黑椒,成個麵就會多左份香氣😌,第三步就係加入昆布醋,呢個醋真心不得了,加左後超好味,我落左勁多😝,佢酸得黎唔會攻鼻,反而有種淡淡香氣!Very Good!❤️❤️❤️ 同埋要講講佢地個秘製肉燥,辣辣地好香口,跟埋蒜、日本蔥同勁香口叉燒,成碗野好香濃好好食。最後最後,一定要點店員拎少少白飯,呢個飯仔少少,覺得唔夠係可以再問店員要架👍✨!原來呢個係日本撈麵食法,到最後比少少飯你enjoy埋D汁汁,咁樣就有肉燥飯食喇!好得意而且真係大滿足!我自己好推薦,一定會回頭呀!🥰本餐美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟/10
第一次食日本版撈麵,十分適合濃郁口味人士!!!
本餐美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟/10