2015-04-05 1096 views
小編呢幾日都非常忙,日日食嘅都係一啲好簡單嘅嘢,但係襯前幾日屋企人同自己都得閒少少,所以就去左新蒲崗嘅呢間日本餐廳食晚餐。其實呢一間餐廳我地屋企都成日會去光顧,因為一直都覺得好抵食。喺新蒲崗附近嘅巴士站落車,行去餐廳,其實時間唔耐,5分鐘一定行到過去,都算方便嘅。到達間餐廳嘅時候其實都唔洗點等位,已經好快就有得入座。小編食過咁多次,其實等位個方面真係唔需要擔心,最遲都係10分鐘就有位,如果好似小編呢啲極度討厭等待嘅人其實都幾好。餐廳入面嘅環境唔會好光,暗暗地,成個感覺唔差,唯獨是有可能會同人搭台。好彩嘅係我地今次有6個人,唔洗同人搭台!嗌嘅都係一啲平時會食到嘅嘢,當中小編覺得豚肉炒野菜係最好食嘅!呢道菜其實有2個選擇,豚肉或牛肉,但其實經過小編食過咁多次嘅經驗,豚肉係好食啲嘅。其實總體來說,呢一間餐廳好食,價錢雖然冇放題咁抵,但食物質素好!值得大家一試。

2015-02-23
$100 (Dinner)
  • 豚肉炒野菜